Annonce
Randers

Proteststorm efter Randers-program

Værket var et af de steder,d er manglede i programmet om Randers. Arkivoto: Richard Sylvestersen

"Vi elsker Randers" blev vist i bedste sendetid lørdag. Programmet fortæller bestemt ikke den rigtige historie om den kronjyske hovedstad, lyder kritikken fra vrede randrusianere på de sociale medier. Andre mener, det var et fint program.

Annonce

Randers: "Vi elsker Randers" er titlen på et program, der lørdag aften i bedste sendetid fyldte DR2´s sendeflade. Journalisten Gitte Løkkegaard og kokken Søren Ejlersen havde sat sig for at undersøge, hvad der gemmer sig bag Randers' fordomsfacade fyldt med Mokai, Nike Shox-sko og en meget karakteristisk dialekt.

Programmet gav et retvisende billede af byen og de mennesker der bor her. Eller hvad?

På de sociale medier er mange ikke i tvivl: den fortælling som blev vist, var i bedste fald mangelfuld. Når Gitte Løkkegaard indleder med at erklære, at en af fordommene om Randers er, at det er et kulturløst sted, så burde programmet have fokuseret blandt andet på byens kulturliv, der rummer meget andet end "Memphis Mansion". For eksempel det nyåbnede regionale spillested Turbinen, Randers Egnsteater og kunstmuseet.

- Som nytilflyttere så vi selvfølgelig også "Vi elsker Randers". Vi synes ikke udsendelsen viste de ting, som vi forbinder med Randers: Den fantastiske natur, Værket, Underværket, Randers Egnsteater, Turbinen o.s.v. for ikke at glemme Kulturhuset. Udsendelsen var mere en historie om enkeltpersoner, og hvad der var sket for "100" år siden. Det var også meget interessant, men hørte måske hjemme i en anden udsendelse, skriver Ole Lien Olsson i en kommentar på facebook.

- Programmet svælgede jo i gamle dage. Det er ti år siden, fabrikkerne lukkede. Hvor var alle de gode tiltag, der sker her i byen? Det går fremad på så mange områder.

Ulla Beisheim Sørensen
Annonce

Tak til DR2

- To timer uden Værket, egnsteatret, Castalia, Dandomain, Prodan, Doktorparken, kasernen, Fladbro, havnen, hesten, Randers HK, Randers FC, lyder det fra Ulla Beisheim Sørensen.

- Programmet svælgede jo i gamle dage. Det er ti år siden, fabrikkerne lukkede. Hvor var alle de gode tiltag, der sker her i byen? Det går fremad på så mange områder, påpeger hun.

Sanne Nielsen var til gengæld godt tilfreds med programmet. På facebook skriver hun:

- Jeg synes det gav et godt billede af Randers og Randers' historie jeg blev bare lidt mere stolt af at bo her! Hvis man skulle ha´ alt med, ville udsendelsen jo vare over flere dage. Jeg synes, jeg sad med en følelse af sammenhold, nede på jorden mennesker og glæde da udsendelsen sluttede. Tak DR2 for at bringe et fint program om vores skønne by.

Hvad synes du om programmet? Manglede der noget, eller var det en fin beskrivelse af byen og udviklingen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce