Annonce
Randers

Psykomotorik hjælper flere

Susanne Bækgaard, leder af Randers Sundhedscenter, forventer, at centret i fremtiden får et øget behov for psykomotoriske terapeuter. De hjælper blandt andet borgere med problemstillinger som stress, søvnproblemer, angst og smerter. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers Sundhedscenter har pt. fire psykomotoriske terapeuter ansat, og leder Susanne Bækgaard spår, at der bliver et øget behov i fremtiden. De hjælper blandt andet borgere med problemstillinger som stress, søvnproblemer, angst og smerter.

Annonce

Randers: - Vi får flere og flere borgere, hvor sygdomsbilledet er meget komplekst, og hvor der både er fysiske og psykiske problemstillinger. Og det er netop dér, hvor der er mentale symptomer som overbygning på fysiske gener, at de psykomotoriske terapeuter er rigtig stærke, fortæller Susanne Bækgaard, der er leder af Randers Sundhedscenter. Sundhedscenteret ansatte den første psykomotoriske terapeut for snart ti år siden. Nu har de fire ansat, der indgår i et tæt samarbejde med beslægtede faggrupper som ergoterapeuter, psykologer og fysioterapeuter.

Annonce

Ro på krop og hoved

Susanne Bækgaard fremhæver sygemeldte borgere som et af de områder, hvor psykomotoriske terapeuter spiller en vigtig rolle, fordi de har særligt fokus på sammenhængen mellem krop og psyke. - Det er klart, at sygemeldte, der er i fare for at falde ud af arbejdsmarkedet, har rigtig mange bekymringer. Og det kan vise sig i form af søvnløshed, angst og stress, som de døjer med oven i de fysiske smerter. Mange af dem har glæde af psykomotorisk behandling, der fokuserer på kropsbevidsthed, afspænding og teknikker til at få ro på krop og hoved, forklarer Susanne Bækgaard.

Annonce

Flere får stress

Rehabilitering og ressourceforløb er også områder, hvor Sundhedscentret inddrager psykomotoriske terapeuter i viften af behandlingstilbud. Det drejer sig for eksempel om borgere, der har været uden kontakt til arbejdsmarkedet gennem længere tid. Her har sygdomsbilledet typisk mange facetter, der skal arbejdes med, for at borgerne kommer tættere på muligheden for arbejde. Her tilbydes både holdtræning og individuel behandling. - Når jeg ser på den voksende gruppe af borgere med stress og symptomer på angst og depression, så kan jeg kun forestille mig, at der bliver brug for flere psykomotoriske terapeuter i fremtiden. Ikke blot i Sundhedscentret, men også andre steder, hvor man arbejder med borgere, der har både fysiske og mentale problematikker, siger sundhedscenterleder Susanne Bækgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce