Annonce
Navne

Psykomotorik kræver mere end gode karakterer

Jakob Steubel faldt lidt tilfældigt over psykomotorikuddannelsen, da han søgte efter uddannelsesmuligheder.  Her fandt han de fag og den tilgang til sammenhængen mellem krop og psyke, som han ledte efter. Foto: Annelene Petersen
29-årige Jakob Streubel er lige startet på 2. semester af VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers. Uddannelsen optager udelukkende i kvote 2, hvor det er mere end karaktergennemsnittet, der gælder. Fx har Jakob fem års erfaring som SOSU-assistent med i sin erfaringsrygsæk.

Randers: - På psykomotorikuddannelsen giver det god mening, at man optager alle i kvote 2, fordi man lægger vægt på det hele menneskes kvalifikationer. Ikke kun karaktergennemsnittet. Selvom du har gode karakterer fra gymnasiet, bliver du ikke nødvendigvis en god psykomotorisk terapeut. Det kræver, at du kan omsætte teori til praksis, siger Jakob Streubel.

Han er 29 år og lige startet på 2. semester af VIA Psykomotorikuddannelsen på Campus Randers. Studiestarten foregår online, fordi corona stadig holder alle VIAs campusser lukkede. Men det tager ikke motivationen fra Jakob, der forklarer, at hans undervisere har så stærkt et engagement, at de formår at trænge gennem skærmen.

Annonce

Studierelevant ophold på Odder Højskole

- Jeg har altid haft en ambition om at komme ud og arbejde med mennesker og drømte oprindelig om at læse til fysioterapeut. Men efter gymnasiet var mit snit ikke højt nok til at komme ind på fysioterapeutuddannelsen. I stedet valgte jeg at læse til SOSU-assistent, fordi jeg vidste, at det med tiden kunne blive min adgangsbillet til andre uddannelser, fortæller Jakob, der har fem års arbejdserfaring som SOSU-assistent med i bagagen.

Gennem research på nettet falder Jakob en dag lidt tilfældigt over psykomotorikuddannelsen. Her finder han de fag og den tilgang til sammenhængen mellem krop og psyke, som han har ledt efter.

Inden han søger ind på VIA Psykomotorikuddannelsen, deltager han i et 18 ugers studierelevant ophold på Odder Højskole. Og før studiepladsen er en realitet, indebærer ansøgningsprocessen blandt andet en motiveret ansøgning og en adgangsgivende samtale.

Annonce

God balance mellem teori og praktik

- Jeg synes, psykomotorikuddannelsen har en rigtig god balance mellem teori og praktik, og jeg kan finde lige så meget motivation i fx fysiologi og anatomi som i den mere praktiske bevægelsesundervisning. Det skyldes også vores undervisere. Det er så fedt at mærke, de virkelig har en ægte gejst for deres fag. Det giver de videre til os, forklarer Jakob.

Han har stadig tre år tilbage af uddannelsen, men tankerne om, hvad han vil arbejde med, når han er færdiguddannet er ret konkrete.

- Jeg synes, at både psykiatri og palliation er virkelig spændende områder. Det er emner, jeg har stiftet bekendtskab med i mit tidligere arbejde, og det ligger naturligt for mig og mit temperament, at jeg gerne vil hjælpe folk. Også når deres liv er rigtig svært, fortæller Jakob.

Viden i Randers Amtsavis

Viden i Randers Amtsavis er skrevet af et panel af kommunikationsansvarlige på ungdoms- og videregående uddannelser med mere i Randers.

Panelet består af:

  • Annemarie Stoltenborg, Paderup Gymnasium
  • Linda Handrup, Randers HF & VUC
  • Christina Oehlenschläger og Lise Bitsch Holm, Randers Statsskole
  • Lone Vestergaard Andersen og Hanne Duus, Via University College
  • Ulrik Vosgerau, Tradium
  • Anne-Mette Gyldenløv, Erhvervsakademi Dania
  • Morten Skivild, Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers
  • Kasper Lydyk Rønde Almst, Randers Social- og Sundhedsskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce