Annonce
Randers

Psykomotoriske terapeuter arbejder med både krop og psyke

"Meget kort fortalt arbejder psykomotoriske terapeuter med samspillet mellem krop og psyke", siger studieleder Helle Brok fra VIA University College. Foto: Morten Lund

Psykomotorik-uddannelsen i Randers har næsten fire gange så mange ansøgere, som uddannelsen kan optage

RANDERS: VIA University College på Jens Otto Krags Plads er et af bare to steder i Danmark, hvor der bliver uddannet psykomotoriske terapeuter.

- Meget kort fortalt arbejder psykomotoriske terapeuter med samspillet mellem krop og psyke. Hvilket betyder, at vores terapeuter får et endda meget bredt arbejdsfelt. Fra at arbejde med depressioner til ondt i skuldrene, opsummerer uddannelsesleder Helle Brok.

- Og de fleste mennesker ved det faktisk godt: At vores krop reagerer, hvis vi har det psykisk dårligt. Og her kommer psykomotorikken ind i billedet - i arbejdet med det hele menneske. Dermed er psykomotoriske terapeuter i familie med både ergo- og fysioterapeuter og mange andre former for behandlere. Men med det skarpeste fokus på netop sammenhængen, siger hun.

Annonce

Vi får omkring 180 ansøgere til vores 49 årlige studiepladser, så vi bliver nødt til at udvælge, hvem vi tager ind

Helle Brok, uddannelsesleder på uddannelsen til psykomotorisk terapeut, Via university College, Randers

Bredt arbejdsfelt

Psykomotoriske terapeuter arbejder med undervisning og behandling indenfor for eksempel arbejdsmiljø, psykiatri og sundhed. De psykomotoriske terapeuter arbejder både i offentlige og private virksomheder. De ansættes indenfor børne- skole- og uddannelsesområdet, indenfor trivsel og arbejdsmiljø på ældre-, psykiatri-, handicap- og rehabiliteringsområdet. Eller i selvstændig praksis, hvor de varetager funktioner som konsulent, underviser, personlig træner og behandler.Psykomotorik-uddannelsen kan kun tages i Randers og i Hillerød.

Mange ansøgere

Og arbejdet med denne tydelige sammenhæng mellem krop og psyke appellerer ganske bredt, afslører ansøgertallet til Randers-uddannelsen.

- Vi får omkring 180 ansøgere til vores 49 årlige studiepladser, så vi bliver nødt til at udvælge, hvem vi tager ind.

Udvælgelsen forgår via en adgangsgivende samtale, hvor skolen blandt andet lægger vægt på at afklare ansøgernes uddannelsesparathed, deres motivation og om de ved, hvad de vil med deres uddannelse.

- Vi er ikke særlig interesserede i uddannelse for uddannelsens egen skyld, men vi ønsker, at vores uddannelse skal komme i spil i samfundet. Og mange af vores ansøgere har oplevet ting, hvor de er kommet tæt på vores terapeutiske arbejde - et eksempel er en bankansat, der havde været ude for et overfald. I mange tilfælde er det en fordel at have oplevet på egen krop, hvad terapi går ud på. Men man skal så også have en eventuel ubehagelig oplevelse så meget på afstand, at man kan gennemføre uddannelsen, siger Helle Brok.

Når de studerende starter på psykomotorik-uddannelsen, er de typisk mellem 25 og 29 år gamle, og reelt er de studerende er mellem 20 og 45 år gamle.

- Og de fleste tænker nok lidt alternativt i forhold til det etablerede sundhedsvæsen.

I løbet af de treogethalvt år uddannelsen varer, tilbringer de studerende omkring et halvt år "ude i virkeligheden" i praktik - fordelt på tre praktikforløb.

Psykomotorik-uddannelsen, der tidligere var kendt som afspændingspædagog-uddannelsen, blev i 2002 godkendt som en bacheloruddannelse, hvilket har betydet er markant fagligt løft, fortæller uddannelseslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce