Annonce
Østjylland

Pumpestation, slanger og branddaskere: Brandvæsnet øger sikkerheden ved vikingetræf

Åben ild og tørke er en potentiel farlig cocktail. Arkivfoto: Jens Thaysen
Kombinationen af tørke og åben ild i naturen risikerer at udløse stor naturbrand. Østjyllands Brandvæsen har derfor truffet en række ekstra foranstaltninger i forbindelse med Moesgård Vikingetræf.
Annonce

AARHUS: Varmen har lagt sig som en dyne over Aarhus og med de seneste dages høje temperaturer er brandfaren ifølge Beredskabsstyrelsens brandfareindeks gået fra 'lav' til 'meget høj' i visse områder af Aarhus Kommune.

Samtidig har vikingerne indtaget området ved Moesgård, hvor der fra fredag 26. til søndag 28. juli holdes træf.

Moesgårds vikingetræf og udeliv i almindelighed er ensbetydende med rigelig brug af åben ild. Endnu har varmen og tørken ikke resulteret i et afbrændingsforbud i Aarhus Kommune, men Østjyllands Brandvæsen er naturligvis ekstra opmærksomme på den forøgede fare for naturbrande i forbindelse med vikingetræffet. Derfor har brandvæsnet truffet en ekstra række forholdsregler for at undgå den mulige katastrofe med en storbrand i skovene omkring Moesgård.

- Vi har endnu ikke noget forbud mod afbrænding, men den her varme skal jo ikke fortsætte mange dage endnu, før vi nok må ændre vores beslutning, fortæller indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen Søren Møller.

Annonce

Ekstra øvelser og branddaskere

Afbrændingsforbud eller ej - Østjyllands Brandvæsen har truffet flere foranstaltninger ved vikingetræf-området. Der er blandt andet opsat en mindre pumpestation ved Giber Å, hvorfra der er udlagt slanger ind i området. Samtidig er der opstillet en række håndsprøjtebatterier og branddaskere rundt blandt vikingerne.

- Og så har vi kørt ekstra øvelser for mandskabet på Station Aarhus Syd, så alle folkene på stationen har kendskab til vikingepladsen. Så vi er godt forberedte, forklarer indsatslederen.

Fredag nåede temperaturen i Aarhus op omkring de 30 grader og DMI melder om kun et par grader køligere lørdag, hvilket kun får brandfaren til at stige. Derimod er der udsigt til en anelse regn natten til søndag, hvorefter temperaturen falder endnu nogle grader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce