Annonce
Randers

Purhus IF vil udvikle sig gennem nyansættelser

Purhus IF har ansat Trine Hasager Sørensen og Karen Marie Krogh Pedersen, som sammen skal arbejde for en udvikling med flere medlemmer og dermed bedre sundhed blandt borgerne i lokalområdet. Pressebillede
Ambitionen for idrætsforeningen, som i år kan fejre 50 års jubilæum, er at øge sundheden blandt borgerne i lokalområdet. Det skal ske ved at lokke mennesker, som normalt ikke bevæger sig så meget, ind i det fællesskab, som en idrætsforening også er.

Randers: Endnu er det forholdsvis usædvanligt, men tendensen er, at flere og flere idrætsforeninger - også de mindre - supplerer deres frivillige ledere med lønnet personale. Purhus IF og Træningshuset i Asferg er en blandt dem, der følger trenden med ansættelsen af to medarbejdere, en aktivitetskoordinator med 17 timer ugentligt samt en udviklingskoordinator, som får en 30 timers arbejdsuge.

Når de to foreninger tør kaste sig ud i at ansætte hele to nye medarbejdere, skyldes det først og fremmest, at de allerede har høstet særdeles positive erfaringer med lønnet personale.

I 2014 ansatte man således på forsøgsbasis Nikoline Elling fra lokalområdet - indledningsvis i blot to timer om ugen. Hendes opgave var at styrke samarbejdet mellem Asferg Skole og Purhus IF, og det havde hun så stor succes med, at hun endte med at være fuldtidsansat. Som sådan har hun sat mange nye tiltag i gang, og medlemsskaren er under hendes ansættelse vokset antal fra 500 til ikke færre end 900.

Heri ligger så også forklaringen på, hvordan foreningen har kunnet finansiere lønnen.

Nikoline Elling fik 1. maj 2019 nyt job hos DGI, og de to bestyrelser blev herefter hurtigt enige om, at der skulle ansættes en ny.

Annonce

Ansøgerfelt affødte nytænkning

De mange forskellige ansøgere, som meldte sig, da stillingen blev slået op, gav imidlertid bestyrelserne anledning til at tænke i nye baner, og overvejelserne endte med en beslutning om at ændre på strukturen i foreningen og ansætte to personer med lidt forskellige til at understøtte ændringerne.

- Der er altså ikke tale om en nævneværdig opgradering, når vi ansætter to personer. Antallet af løntimer er ikke væsentligt større end hidtil. Men med de to medarbejdere er vi sikre på at have den rigtige sammensætning af kompetencer til at bevæge os i retning af den udvikling, vi gerne vil, siger formand for Purhus IF Jens Larsen.

Og Purhus IF vil kort fortalt gerne have flere fra lokalområdet til at at melde sig ind og være med i det fællesskab, som en idrætsforening også er. Det er sundt for både krop og sjæl, er filosofien bag.

- Alt for mange bevæger sig for lidt, og det vil vi gerne forsøge at gøre noget ved. Folk i 35 års alderen og opefter har typisk gået til fodbold eller håndbold som børn og unge, men er stoppet, da teenageårene var ved at være forbi. Vi oplever, at mange gerne vil tilbage til foreningslivet, og vores ambition er at skabe nogle tilbud, der kan give dem det afgørende spark, siger Jens Larsen.

Præcis hvad der skal gøres, vil bestyrelserne og de nye medarbejdere i fællesskab finde ud af i den kommende tid.

Jens Larsen understreger flere gange, at de lønnede medarbejdere er til for at støtte de frivillige, som stadig er fundamentet i foreningen.

- De ansatte kan sætte nye ting i gang. Rammer de rigtigt, kan de overføre ansvaret for aktiviteten til frivillige. Og rammer de ved siden af, står man ikke med skuffede frivillige, der forgæves har lagt et større arbejde i et nyt tiltag, siger han.

De to nye

De to nye medarbejdere er:

Trine Hasager Sørensen, 27 år, er ansat som aktivitetskoordinator. Hun er fra Asferg og et ”kendt” ansigt i foreningen både som udøver, træner og senest som frivillig fitnessinstruktør. Hun er nu vendt tilbage til lokalområdet, hvor hun bor sammen med sin mand. Trine er uddannet inden for kost og ernæring og er også uddannet rygestopvejleder via Sundhedshøjskolen. Hun vil kunne indgå i et tæt samarbejde med Asferg Skole.

Karen Marie Krogh Pedersen, 33 år, er ansat som udviklingskoordinator. Hun bor i Randers med sin mand og to børn og har en uddannelse inden for idræt og sundhed samt foreningsudvikling, ligesom hun har nogle års erhvervserfaring indenfor for idrætsområdet – senest hos Julemærkefonden ved Hobro gennem tre år.

Karen Marie er selv en "foreningspige" og har dyrket fodbold hele sit liv. Til daglig holder hun sig aktiv med løb og cykling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce