Annonce
Randers

Råd mod ledighed: Uddan dig

Flere og flere uddanner sig ud af ledighed. En af dem er Susan Mefleh (til højre), der her ses med sin praktikvejleder Pia Søndergaard i Børnehuset Jennumparken. Foto: Randers Kommune
Flere og flere uddanner sig ud af ledighed. Randers Kommune oplever, at flere ledige personer over 30 år er interesseret i at tage en uddannelse end tidligere.
Annonce

Randers: Et godt værn mod længere tids ledighed kan vise sig at være uddannelse, for det kan godt være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, når man ikke har været der et stykke tid.

Og flere borgere finder nu vejen gennem uddannelse, lyder meldingen fra Jobcenter Randers.

En af de borgere, som er startet på uddannelse efter længere tids ledighed, er Susan Mefleh på 37 år. Hun er startet på den pædagogiske assistentuddannelse efter at have været ledig i en længere periode.

- Det har kørt rigtig godt med uddannelsen, meget bedre end jeg havde forventet. Jeg har været så glad for skolen, underviserne og min klasse. Jeg har altid gerne ville tage en uddannelse, der har med mennesker at gøre, og som gør en forskel, siger Susan Mefleh efter et halvt år på den pædagogiske assistentuddannelse.

Nu er hun ved at afslutte sin fire uger lange praktik i Børnehuset Jennumparken.

- Det er rart at have noget at stå op til, som jeg brænder for. Jeg skal videre, og jeg føler, jeg får noget ud af hverdagen til mit eget og min omverdens bedste. Jeg drømmer om at læse videre som socialrådgiver eller socialpædagog, siger Susan Mefleh, der afslutter sin uddannelse i 2022, som skiftevist foregår på skolebænken og i praktik.

Annonce

Ny tendens

Susan Mefleh er en af de mange ledige over 30 år i Randers, som den seneste tid har fundet vejen ud af ledighed ved at starte i uddannelse.

- Vi oplever, at gruppen af ledige over 30 år er mere interesserede i uddannelse end tidligere. Det er rigtig godt, for det giver dem bedre forudsætninger for at komme i beskæftigelse og bide sig fast i arbejdsmarkedet på den lange bane, siger Annemette Werling Jensen, jobformidler i Jobcenter Randers.

Den nye tendens løber sideløbende med indsatsen "Flere skal med 2", som er en beskæftigelsesindsats, hvis mål er at hjælpe aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år i beskæftigelse. Indsatsen har fokus på lønnede timer og borgernes egne ressourcer, ønsker og interesser i forhold til et fremtidigt job.

- Vi kigger på hele paletten for at sikre, at borgere finder en levevej, som de har interesse for, så det kan holde på den lange bane. Næsten halvdelen af den gruppe, som vi har afmeldt fra jobcentret i forbindelse med "Flere skal med 2", er startet i uddannelse. Det er rigtig positivt, at så mange af de voksne ledige har interesse for uddannelse, lyder det fra Annemette Werling Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce