Annonce
Erhverv

Rådgivning udefra har banet vejen for gyllevognsproducent

Efteruddannelse og rekruttering var nøglen til nye eksportmarkeder hos Gøma. PR-foto
Erhvervsråd og uddannelsesinstitutioner i Midtjylland hjælper virksomheder med at finde relevant efteruddannelse til ansatte - og med at identificere behov for nye medarbejdere.
Annonce

Midtjylland: Virksomheder i Region Midtjylland kan få hjælp til at finde vej igennem junglen af de mange efteruddannelsestilbud, og dermed få hjælp til både at opkvalificere nuværende medarbejdere - og til at rekruttere de nye medarbejdere, som de måske mangler.

Det sker via projektet Kompetanceforsyning Midt, som blandt andre virksomheden Gøma fra Viborg har gjort brug af. Gøma er specialister i produktion og vedligehold af blandt andet gyllevogne, møgspredere og slamsugere, og Gøma har fået hjælp til eksport og efteruddannelse.

I efteråret 2017 fik Gøma det første besøg i projektet fra Viborgegnens Erhvervsråd, Mercantec og Skive-Viborg HF & VUC. Her blev der sat spot på virksomhedens ønsker om øget eksport og opkvalificering af medarbejdere ud fra de ændringer, som var sket med kunder og samarbejdspartnere.

Annonce

Hjælpen var supergod

- Da Gøma skulle til selv at producere gyllevogne blev personalegruppen hurtigt meget større, og der kom nye faggrupper ind i huset. Derfor var det supergodt med hjælp udefra, dels til at finde medarbejdere med de rette kompetencer, og ikke mindst at få samarbejdet til at fungere optimalt på tværs af afdelingerne, siger Søren Jensen fra Gøma i en pressemeddelelse.

Fremadrettet er der nu sat fokus på tysk i forhold til eksportlandene. Her har VUC udarbejdet undervisning, som kan gøre udvalgte medarbejdere i stand til at kommunikere bedre med kunderne. Sideløbende har virksomheden også haft medarbejdere på diverse svejsekurser.

Samarbejdet har gjort, at udfordringerne blev løst hurtigere og mere effektivt, end hvis virksomheden skulle have løst opgaven alene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce