Annonce
Randers

Rådhustorvet er gjort sommerklart til hygge og afslapning

Lagkagehusets ansatte er glade for at Rådhustorvet er gjort sommerklart og indbydende for byens beboere og gæster. Her ses teamleder Caroline Krogsøe (til venstre) og Cenia Lund. Foto: Lone Hammer Sørensen
At byens mest centrale torv omdannes til en have hvert år, er efterhånden blevet en tradition. I år lever det endda op til temaet Byen til vandet, for der er kommet et vandfald, som begejstrer især børnene.

Randers: Blomster, loungepladser, sandkasse og vandfald. En lille oase midt i det travle byliv. Rådhustorvet i Randers stod før weekenden klar til at tage imod gæster fra byen og turister, der har behov for at sætte sig ned og nyde et øjeblik midt i Randers.

Turistchef Anne-Mette Knattrup glæder sig over den årligt tilbagevendende rådhushave og fortæller, at der gøres et stort arbejde for at forny og forbedre haven.

- Folk kommer tit og siger, at de er så glade for det, og det gør jo, at vi skal gøre det en tand bedre end sidste år. Og vi skal indrette haven, så den passer til et rådhustorv. Det vil sige, at det skal være hyggeligt og pænt og ordentligt. Og det synes jeg er lykkes rigtig godt i år, siger Anne-Mette Knattrup.

Hun fortæller, at da der den første gang var et soppebassin til børnene, da var der stor begejstring og vandet tiltrak mange børn.

- Men kan du forestille dig vandet i sådan et bassin, når der er gået et par dage? Derfor har vi i år udtænkt vandfaldet, og det er jo også godt i tråd med temaet Byen til vandet, siger Anne-Mette Knattrup, der sammen med cityforeningen og Eventsekretariatet har planlagt haven.

Annonce
I år er udsmykningen med vandfald, der lever godt op til temaet med byen til vandet, forklarer turistchef Anne-Mette Knattrup. Foto: Lone Hammer Sørensen

Fedt at få naturen ind til byen

Vibeke Skafte er sammen med sin søn, Mathias på to og et halvt år, i færd med at lege i sandkassen. Han fylder sand i ladet på en lastbil.

- Det er dejligt at komme her, og vi bruger det rigtigt meget. Især sandkassen er et hit, siger Vibeke Skafte.

I Lagkagehuset er man også glad for haven:

- Det er vildt fedt, og en rigtig god idé at tage naturen ind i byen. Vi oplever, at kunderne går over og sætter sig på torvet. Det virker også indbydende med blomster, siger teamleder Caroline Krogsøe i Lagkagehuset.

- Vi ser mange nordmænd og svenskere her, og de bruger det. I fredags var der rigtig mange mennesker her, da vejret var godt. For torvet er jo en plet med sol på, siger Caroline Krogsøe og Cenia Lund fra Lagkagehuset.

- I det hele taget er det godt, når der sker noget i midtbyen. Ikke for at lyde negativ, men det er bare rart, når der er julemarked og andre ting i de forskellige sæsoner, så folk kan se, at det er hyggeligt at være her, siger Caroline Krogsøe.

Rådhushaven kan nydes til og med Randers Festuge, søndag 18. august i år. Så pilles den ned igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammen - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce