Annonce
Østjylland

Parkering på fiskerihavnen: Rådmand kalder kollega udemokratisk og Trump-agtig

Udviste Bünyamin Simsek handlekraft på fiskerihavnen, eller var han udemokratisk og Trump-agtig? Foto: Jens Thaysen
Bølgerne går højt på fiskerihavnen i Aarhus, hvor to af byens rådmænd strides om ansvaret for nye parkeringsregler.
Annonce

AARHUS: Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), kritiserer sin rådmandskollega fra Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), for at være både udemokratisk og Trump-agtig, og for at tale med to tunger i sagen om parkeringsreglerne på fiskerihavnen i Aarhus. I flere artikler i avisen har man de seneste uger kunnet læse om nye parkeringsregler, der er blevet indført på fiskerihavnen. Reglerne har skabt utilfredshed blandt flere interessenter på havnen, og fået de to rådmænd, Bünyamin Simsek og Rabih Azad-Ahmad til nærmest at skændtes om, hvem der egentligt bestemmer over parkeringsforholdene på fiskerihavnen.

Tirsdag eftermiddag var Bünyamin Simsek på fiskerihavnen for selv at se på forholdene. Han sagde:

- Jeg er taget her ned for at tage ansvaret for området og finde en løsning (…) Når jeg kan læse i jeres avis, at Rabih Azad-Ahmad fralægger sig ansvaret, så samler jeg det op. Ansvaret tilhører den, der tager det, og så må han jo melde noget andet ud, hvis han mener, det er anderledes.

Det har fået Rabih Azad-Ahmad til at reagere.

- Det er Trump-agtigt og en tilsidesættelse af de demokratiske spilleregler. Trafik og Miljø er kommet med nogle anbefalinger på baggrund af en høring blandt havnens erhvervsdrivende og bruger. Nu siger Bünyamin Simsek, at den høring er han ligeglad med, siger Rabih Azad-Ahmad.

Det er Trump-agtigt og en tilsidesættelse af de demokratiske spilleregler. Trafik og Miljø er kommet med nogle anbefalinger på baggrund af en høring blandt havnens erhvervsdrivende og bruger. Nu siger Bünyamin Simsek, at den høring er han ligeglad med.

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand Kultur og Borgerservice.

Annonce

En eller tre timers parkering

Rådmand Rabih Azad-Ahmad slår fast, at fiskerihavnen er hans ansvarsområde. Men at han har bedt om hjælp til at finde den rette parkeringsløsning.

- Vi arbejder ikke normalt med parkering, det er ikke der, vi har vores faglighed og indsigt. Den har Teknik og Miljø. Vi har i Kultur og Borgerservice fulgt den anbefaling, som vi har fået fra Teknik og Miljø, siger Rabih Azad-Ahmad.

Hvad tænker du om at Bünyamin Simsek vil sætte 1-times skilte op på jeres område?

- Det har været Teknik og Miljøs klare anbefaling, at der kun skulle være en parkeringszone med 3-timers parkering. Deres vurdering var, at det ville give det nødvendige flow og samtidig sikre, at der ikke blev skabt forvirring for bilisterne. Bünyamin Simsek skal kun tage de opgaver, der tilhører hans område. Hvis der er kommet en ændret vurdering og nye anbefalinger, skal han sige det klart og tydeligt til mig, siger Rabih Azad-Ahmad.

Annonce

Klar tale

Rabih Azad-Ahmad er ked af den debat, der har været på den sociale medier, hvor Bünyamin Simsek blandt andet har skrevet at "Nu er det slut med julelege på Rådhuset."

- Bünyamin Simsek skal tale med én tunge, så han siger det samme på de sociale medier, som han siger til kommunen. Når man siger to forskellige ting om den samme sag, så skaber det forvirring, og det er lige netop, hvad der er sket. Det er ikke rart at være en del af, siger Rabih Azad-Ahmad.

Hvordan kommer I videre herfra?

- Det er Simseks ansvar at sikre den nødvendige faglighed, og at vi kan stole på de anbefalinger, vi får. Jeg vil meget gerne være med til at kigge på forholdene igen, hvis de efter Teknik og Miljøs vurdering har ændret sig, lyder det fra Rabih Azad-Ahmad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce