Annonce
Randers

Røde faner på gaden 1. maj - fronten er trukket op før valget

1. maj satte sit præg på byen onsdag, da lokale fagforbund gik i samlet march gennem gader og stræder. Foto: Annelene Petersen
1. maj blev afviklet på traditionel vis i Randers med kaffe og taler fra morgenstunden, march til Skovbakken og musik under bøgetræerne.

Randers: 1. maj bød på masser af hornmusik på gader og stræder, da fagforbund traditionen tro marcherede gennem byen for at fejre arbejdernes internationale kampdag. I baggrunden kunne man ane lyden af buldrende valgtrommer, for inden længe vil valgkampen officielt være i gang, og det satte sit præg på dagens taler.

Tidligt onsdag morgen var der morgenkaffe i Fritidscentret, og lidt senere slog 3F dørene op på Tronholmen til et hyggeligt arrangement med politisk indhold.

Ved middagstid mødtes alle på Rådhustorvet til et fælles optog mod Skovbakken.

Der var plads til mange flere på byens grønne samlingssted, men de, der var mødt op, havde en hyggelig eftermiddag. Blandt dem var Steffen Kjær Dreyer, der havde sine tre sønner med. De to ældste på 11 og 12 år havde han taget ud af skolen, så de kunne komme med til fejringen af 1. maj.

- Og de skal fortælle om det i skolen bagefter. Det er vores festdag, og vi skal vise, at vi kan stå sammen. Vi skal kæmpe for vores rettigheder, ellers mister vi dem, sagde Steffen Kjær Dreyer, der arbejder som murersvend.

- Jeg er selv kommet på Skovbakken, siden jeg var barn, og mine børn skal også lære om solidaritet og fællesskab.

Annonce
Tre-årige Willads var med sin far, Steffen Kjær Dreyer til 1. maj i Randers. Foto: Annelene Petersen

Velfærd og klima

- I mit fag, murerfaget, er der heldigvis stadig solidaritet. Vi holder fanen højt, understreger Steffen Kjær Dreyer.

Han mener, at det vigtigste emne i valgkampen er velfærd.

- Vi skal ikke have flere skattestigninger. Vi har det godt her i landet, så det kan ikke være rigtigt, at vi skal have fattige mennesker, siger han og peger på, at et godt sted at tage fat er at få de internationale virksomheder, der opererer i Danmark og ikke betaler en krone i skat, til at være med til at bidrage til fælleskassen.

Anne Amalie Helligsøe er også kommet til 1. maj på Skovbakken, siden hun var helt lille.

- Vi kommer for hyggens skyld, og for at bakke op om fællesskabet og sammenholdet.

- Og for at råbe politikerne op, sagde hun.

- Klimaet er helt klart det vigtigste emne i valgkampen, mente Anne Amalie Helligsøe.

Jacob Thor Skovrider Helligsøe, der også var kommet for at få en hyggelig dag og bakke op om traditionen, understregede, at sundhedsvæsenet er et vigtigt tema, når politikerne skal kæmpe om pladserne på Christiansborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce