Annonce
Østjylland

Rødt flag hejst på grund af afføring i vandet: Badestrand genåbner torsdag

Vandet ved Bellevue er igen rent fra torsdag. Om det så også er varmt nok til at bade i må tiden vise. Arkivfoto: Kim Haugaard

RISSKOV: Aarhus Kommunes miljøvagt nedlagde tirsdag badeforbud fra stranden ved Bellevue i Risskov, efter at der var konstateret en kraftig forurening af afføring i vandet ved den populære badestrand.

Forhåbningen var, at badestranden allerede kunne genåbne i dag onsdag. Den vurdering var dog lige optimistisk nok og meldingen fra Aarhus Kommune lyder nu i stedet på, at Bellevue åbner torsdag.

- Den megen regn, der er kommet onsdag, betyder, at forureningen ved badestranden er så fortyndet, at der fra torsdag morgen igen er tilladt at bade ved Bellevue, fortæller Simon Grünfeld, der er afdelingschef i center for miljø og energi, Aarhus Kommune.

Samtidig bliver der taget nye vandprøver ved Bellevue.

Om vandtemperaturen - der lige nu er omkring 14 grader - så også kan lokke strandgæsterne en tur i vandet, kan kun tiden vise.

Annonce

Tømte toiletaffald i risten

Forureningen opstod, efter en lokal beboer valgte at tømme sin opsamlingstank med toiletaffald direkte i en regnvandsrist i vejen. På den måde blev indholdet pumpet ud i regnvandsystemet, som løber direkte ud i bugten.

Ifølge Simon Grünfeld drejede det sig "kun" om en kubikmeter forurenet vand, der blev ledt ud. Aarhus Vand sendte straks en slamsuger til stedet, da forureningen blev opdaget. Den kunne suge en del af det op.

- Men der skal jo ikke meget til for at give alt for høje bakterietal. Men det er selvfølgelig ikke tilladt. Om det giver en bøde, må være en sag for kommunens miljøvagt og politiet at afgøre, sagde driftleder hos Aarhus Vand, Ole Pedersen, til Århus Stiftstidende tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce