Annonce
Østjylland

Røg ud med et brag: Kim Christiansen genopstiller til Folketinget

Kim Christiansen genopstiller til Folketinget for Dansk Folkeparti.
Efter at være røget ud af Folketinget ved seneste valg i 2019 vil Kim Christiansen (DF) nu igen stille op

Kim Christiansen er klar til comeback på den landspolitiske scene. Det fortæller han til TV2 Østjylland.

Han er blevet valgt til folketingskandidat for Dansk Folkepartis kreds på Djursland, hvilket bekræftes på partiets hjemmeside.

Dermed satser han nu på at komme tilbage i Folketinget, efter han i 2019 som en af adskillige DF-folketingsmedlemmer mistede sin plads i partiets nedsmeltning af et valg.

Annonce

- Vi var 21 folketingsmedlemmer, der røg fra den ene dag til den anden, og jeg var desværre en af dem. Men efter en rum tid og al den turbulens, der har været, så synes jeg, at jeg med den nye ledelse har fået troen tilbage på, at der er et Dansk Folkeparti, og vi kan godt genvinde vælgerenes tillid, siger Kim Christiansen og tilføjer:

- Ellers ville jeg ikke stille op.

Brændte nallerne

Han var i sin seneste periode som folketingsmedlem især i vælten for sin rolle som transportordfører for Dansk Folkeparti. Men selv om han sidst brændte nallerne, er han slet ikke færdig med transportpolitik, slår han fast.

- Jeg havde nogle projekter, jeg ikke rigtig blev færdig med, og det kunne jeg godt tænke mig - at lige nappe en sidste periode.

Efter valgnederlaget i 2019 kaldte han over for Information valget for et "lortevalg", og til Nordjyske sagde han frustreret, at han var færdig med politik og opkald fra "skodjournalister".

Spørgsmål: Har du lært noget af det "lortevalg"?

- Ja, det har jeg. Jeg lærte, at folk ikke er så interesserede i, hvad man har lavet og medvirket til. De vil hellere høre om, hvad man vil gøre for dem, hvis man kommer i Folketinget.

En af de sager, der dog klistrede til Kim Christiansen op til valget i 2019, var et stort forlig, der inkluderede en omfartsvej rundt om Mariager - byen, hvor han selv bor og har sin kro.

Et projekt, som han - selvom det blev meget kritiseret og senere helt droppet - den dag i dag stadig kalder visionært.

- Men det var åbenbart for visionært til visse journalister, der syntes, det var et dårligt projekt.

- Vi kunne have fået de 500 lastbiler, der kører nede ved fjorden om dagen, ud af byen. Men det var ikke sådan, det skulle være. Det blev udstillet og latterliggjort lidt af visse journalister. Men lad det ligge - der kommer nok andre gode projekter.

Annonce

Savner Christiansborg

Spørgsmål: Savner du Christiansborg?

- Ja, siger Kim Christiansen grinende, lidt tøvende og med et stort smil.

- Det gør jeg jo. Jeg har altid jo altid befundet mig fantastisk godt i det miljø. Jeg kunne godt lide kampene, men også de mange gode kollegaer. For selvom vi havde krige på tværs af partiskel, havde jeg også gode venner. Henning Hyllested fra Enhedslisten var en af mine rigtigt gode venner.

- Men jeg savner også at være med til at sætte fingeraftryk. Jeg kan se rigtig mange veje fra de 14 år, hvor det er nogle beslutninger, jeg har været med i. Det kan man da godt være lidt stolt over.

Men det Folketing og Dansk Folkeparti, Kim Christiansen efterlod i 2019, ligner ikke det, han oplevede i sine år på Christiansborg.

DF er nu nede på bare ti folketingsmedlemmer, ny formand Morten Messerschmidt skal for retten senere på året, og partiet står i de seneste målinger til omkring seks procent af vælgernes stemmer. Det er endnu lavere end det med DF-briller smertelige 2019-valg.

Og senest har partiet fået hård kritik fra Arbejdstilsynet for en usund arbejdskultur.

Spørgsmål: Hvad vil du i det parti?

- Jeg har været i Dansk Folkeparti siden 1997, og modsat andre har jeg valgt blive på bastionen og kæmpe for de værdier, som jeg tror på, og som er indeholdt i partiets politik.

- Og Morten Messerschmidt er ikke dømt for noget som helst. Den dom, der i sidste ende blev annulleret, var en betinget dom. Jeg tror stadig på, at Morten får en meget mild dom. Det er jo ikke nogen kæmpe sag, som det blev gjort til.

Annonce

Kan leve med fængselsdom til formanden

Spørgsmål: Vil du kunne leve med at have en formand, der har en betinget fængselsdom?

- Ja, det vil jeg egentlig godt. Det får jeg også, hvis jeg kommer til at køre for stærkt - så får jeg også en betinget frakendelse af mit kørekort.

- Det gør mig ikke til en dårlig politiker, men det kan være, det lærer mig at køre ordentligt fremadrettet, siger Kim Christiansen.

Til kommunalvalget i 2021 stillede Kim Christiansen op for Dansk Folkeparti i Mariagerfjord Kommune og fik 125 personlige stemmer, men blev ikke valgt ind.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce