Annonce
Østjylland

Rabat på leje af sommerhuse: Der mangler turister, men Djursland er ikke så hårdt ramt

Der mangler turister og gæster i sommerhusene udenfor skoleferierne. Derfor sættes priserne nu ned med 33 procent hos Novasol i april, maj og det meste af juni. Foto: Novasol
Hvis man har forsøgt at leje et sommerhus i højsæsonen, skulle man ikke tro, at der var mangel på gæster. Men det er der, vel at mærke udenfor skoleferierne, for de udenlandske turister er her ikke. Derfor sættes priserne ned på sommerhuse, udlejet af Novasol, med 33 procent i april, maj og det meste af juni. Dog er Djursland ikke så hårdt ramt som Vestkysten.

Østjylland: Der er store forskelle på, hvor turisterne mangler i de danske sommerhuse. I vores område på Djursland og Østkysten er der for eksempel pr. tradition ikke nær så mange tyskere som på Vestkysten, og derfor er hullerne i bookingen efter dem heller ikke så stor, forklarer kontorleder hos Novasol i Ebeltoft, Ingrid Skytte Riebergaard, der er ansvarlig for Novasol i Fjellerup, Ebeltoft og på Anholt.

- Hvis der er omkring 95 procent af tyskerne i sommerhusene på Vestkysten, i det vi kalder skulderområdet, hvor halsen er peaket i skoleferierne, og skuldrene er perioderne op til og efter, så har vi omkring 20-30 procent. Og vi ser her hos os, at danskerne er rigtig gode til at udfylde hullerne efter tyskernes fravær, siger hun og tilføjer, at det kan være beliggenheden ret tæt på Aarhus, der kan få folk til at holde restferien på Østkysten, når rabatten frister.

For det lokale Novasol er selvfølgelig med i det landsdækkende rabatfremstød, hvor priserne sættes ned i skulderområdet april, maj og det meste af juni med 33 procent.

Annonce

Kickstarter sæsonen

Det sker for at kickstarte sæsonen, når nu der mangler gæster på grund af de coronalukkede grænser. For at hjælpe samfundsøkonomien i de kystområder, der er stærkt afhængige af udenlandske turister, og de feriehusejere, som lejer ud via Novasol, har feriehusudlejeren besluttet at sætte priserne ned.

Det plejer at være april, maj og juni, hvor udenlandske gæster og især de mange tyske gæster fylder i feriehusene. I år har de tyske gæster ikke kunnet komme over grænsen, og selv med det udkast til genåbningsplan, som det er fremstillet i flere medier, bliver det svært for tyske gæster at booke og gennemføre ture til Danmark, da det er uforudsigeligt at basere sin booking på incidenstal i sin delstat, vurderer sommerhusudlejningsfirmaet.

- Så længe tyskerne er usikre på, om de må rejse over grænsen, går det ud over de danske feriehusejere og de lokalområder, som husene ligger i. Hvis der ikke er nogen gæster, er der heller ingen omsætning hos de lokale købmænd, butikker og seværdigheder eller hos andre lokale forretningsdrivende, lyder det i en pressemeddelelse fra Novasol.

Annonce

Mister fire millioner overnatninger

Feriehusudlejernes Brancheforening vurderer, at Danmark mister over fire millioner udenlandske overnatninger i april, maj og juni, hvis man ikke åbner for muligheden for at rejse ind i Danmark med et feriehus-lejebevis som anerkendelsesværdigt formål, naturligvis i kombination med en negativ test og uden krav om karantæne for udenlandske gæster.

Danskerne har været rigtig glade for at booke feriehuse til vinterferien og påskeferien, men der er ikke danskere nok til at opveje tabet af udenlandske turister.

Om Novasol

Novasol blev grundlagt 1968 i København og er i dag Europas ledende virksomhed inden for ferieboligudlejning.

Novasol har omkring 50.000 ferieboliger fordelt på 22 lande rundt omkring i Europa inklusiv næsten 10.000 boliger i Danmark.

- De danske gæster er et stort lyspunkt, og vi glæder os over alle de danske bookinger, vi har fået i vinterferie og påskeferie. Men vi kan se, at vores husejere og lokalområderne lider under de manglende udenlandske gæster her i foråret. For at hjælpe husejerne og aktivere markedet sætter vi priserne ned. Vores forhåbning er, at mange danskere vil se muligheden for at booke et feriehusophold i denne periode. Husejerne bidrager selv med en del af prisreduktionen, og vi skærer vores fortjeneste helt ned for at gøre priserne virkelig attraktive i en periode, hvor husene ellers risikerer at stå tomme og slet ikke gavne samfundsøkonomien, siger Per Brogaard, chief commercial officer hos Novasol.

Højsæsonen er lejet ud på Djursland og Østkysten, oplyser Ingrid Skytte Ribergaard.

- Jeg forsøgte faktisk selv at finde et sommerhus her i sommerferien, men alt er lejet ud. Det eneste, man kan være heldig at finde, er enten til kun to personer eller de huse, der er mindst efterspurgt af en eller anden grund, og det behøver ikke være prisen, siger kontorlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce