Annonce
Randers

Racismemodstandere arrangerer protestaktion: Sender live før Nordfront-retssag i Randers

Randers mod Racisme planlægger at gennemføre en protestaktion sammen med Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination foran retten i Randers fredag morgen. Foto: Annelene Petersen
Når retten i Randers fredag tager hul på straffesagen om sidste års hærværk mod en jødisk gravplads i Randers, vil de to grupper Randers mod Racisme og Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination være til stede for at protestere mod racisme og antisemitisme. Aktionen livestreames på de sociale medier.
Annonce

Randers: Under titlen "Retten bliver sat. Lad det ALDRIG ske igen” arrangerer de to bevægelser Randers mod Racisme og Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination fredag morgen en protestaktion.

Aktionen finder sted foran byretten i Randers, som fredag danner rammen om første retsdag i retssagen mod to mænd, der står tiltalt for blandt andet at have begået hærværk mod den jødiske gravplads i Randers sidste år.

Her vil en lille gruppe repræsentanter fra Randers mod Racisme og Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination møde op klokken 8.00 for at protestere og samtidig udtrykke solidaritet og medfølelse med ofrene for de antisemitiske og racistiske handlinger, som de to mænd er tiltalt for at have begået.

- Vi ser, at der er en stigende tendens til fremmedhad, og vi er alvorligt bekymrede for, at man begynder at acceptere de hadforbrydelser, der sker mod etniske minoriteter. Vi begynder at se lighedstegn mellem det, der sker i Danmark nu, og det, der skete tilbage i 1930'erne, og derfor er vi nødt til at modsætte os, siger Lisbeth Sand fra Randers mod Racisme.


Vi ser, at der er en stigende tendens til fremmedhad, og vi er alvorligt bekymrede for, at man begynder at acceptere de hadforbrydelser, der sker mod etniske minoriteter. Vi begynder at se lighedstegn mellem det, der sker i Danmark nu, og det, der skete tilbage i 1930'erne, og derfor er vi nødt til at modsætte os.

Lisbeth Sand


Annonce

- Bliv hjemme

Sædvanligvis er folkene bag Randers mod Racisme glade for stor folkelig opbakning ved deres protester og demonstrationer. Men ved fredagens protestmøde er tingene anderledes, forklarer Lisbeth Sand.

- Vi synes, det er en meget vigtig sag, og vil meget gerne have, at folk tager stilling til tingene. Men i virkeligheden er vi ikke så vilde med det, hvis der dukker alt for mange op til selve protestmødet. Vi føler et ansvar for, at der ikke er nogen, der skal smittes med Covid-19 og derfor er vi også tilhængere af brug af mundbind ved selve aktionen, siger hun.

Derfor har arrangørerne i stedet valgt at livestreame protestaktionen på de sociale medier. På den måde kan folk følge med og bakke op uden selv at være fysisk til stede.

Blandt talerne ved aktionen er Lene Junker fra Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination, Frida Valborg Christensen fra Enhedslisten og Kasper Fuhr fra Velfærdslisten. Aktionen forventes afsluttet klokken 9.30

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

50-årig kørte uden kørekort

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce