Annonce
Randers

Radikalt anderledes corona-jul i Randers: Hils på julemanden med en afsprittet handske på en to meter lang stang

I år laver julemor og julemanden nærhed med afstand, når der skal jules med børnene. Privatfoto
For at holde smitterisikoen med corona på et minimalt niveau vil julemanden og julemor ikke give børnene kram, vil ikke synge og vil kun mødes ude i fri luft. Og når børnene skal hilse på julemanden, mødes de af en afsprittet handske på en to meter lang stang.
Annonce

Randers: I år bliver det ikke en dans på roser at være julemand, når man gerne vil tæt på børnene og hellere vil nærhed end afstand. Det må Nicolas Julius Julemand, og ham, der er inden i julemanden, Jan Lund Pedersen, sande.

- Julemor og jeg følger situationen om covid-19 tæt i Danmark, og vi må sige, at det ikke bliver nemt at være julemor og julemand i julen 2020, lyder det fra julemanden.

- Børn skal mærke nærhed fra julemor og mig, selvom det bliver på afstand, og selvom mange julefester er blevet aflyst, som vi godt kan forstå. Vi skal passe godt på hinanden, så vi kan holde jul sammen helt raske. Men vi vil savne alle de dejlige kram, som vi normalt får, når vi besøger Randers City i december. Men det kan ikke holde os væk, vi skal bare tænke os godt om, når vi møder alle de dejlige børn, siger den rødklædte sæsonarbejder.

Annonce

Corona-julens opskrifter

Og her er corona-julens opskrifter:

Julemor og julemanden gør ikke følgende:

De giver ikke kram. De giver håndtryk med handske, der er sprittet af, på en to meter lang stang. Børn og voksne anbefales at have handsker på. De synger ikke, men danser med afstand til hinanden til dejlig julemusik omkring juletræet. Slik og julekort gives også på en stang. De mødes altid i den friske luft og ikke indenfor.

Børn og barnlige sjæle kan opleve nærheden på to andre måder, nemlig at se julemanden læse en julehistorie på skærm på www.julefest.eu eller modtage et håndskrevet julebrev fra julemanden.

Annonce

Julebrevs-skriverier

I 2019 skrev julemanden 340 breve til børn i Danmark.

- Og vi skrev også to breve til søde danske børn i Kina, og vi fik nogle fantastiske billeder af to børn, der læser deres brev i Kina, det varmede et gammelt julemandshjerte hjemme på Kongsgården, siger Nicolas Julius Julemand.

Det er gratis at se og høre en julehistorie samt at modtage et julebrev fra Kongsgården.

- Vi er sikre på, at børnene ikke føler sig snydt med de to måder, og vi vil i fællesskab sørge for, at julehumøret vil stige i Randers City og i hele Danmark, når vi giver nærhed på afstand. Lige nu arbejder teknik-nisserne på, at jeg kan sidde i min stol og læse mine julehistorier live på Facebook, men det vil jeg fortælle mere om, når nisserne har gjort deres arbejde, siger Nicolas Julius Julemand fra pejsestuen på Kongsgården, inden duftens af julemors frisklavede risengrød lokker ham væk fra skrivepulten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce