Annonce
Randers

Rallykører om dødsulykke: Det burde ikke kunne ske

Torben Sørensen har kørt rally i 25 år, og har aldrig før oplevet en ulykke som den, der lørdag fandt sted i Randers. Foto: Axel Schütt
Annonce

Randers: Med 25 år bag rattet og adskillige rally-DM i bagagen er Torben Sørensen fra Uggelhuse en særdeles erfaren rallykører. Men aldrig før har han oplevet en ulykke som den, der lørdag fandt sted under et rallyløb i det sydlige Randers, og som kostede en 21-årig kvinde og en 22-årig mand livet.

Kort før en 73-årig mandlig rallykører mistede herredømmet over sin bil og bragede ind i de to unge mennesker, der begge var på arbejde som officials, havde Torben Sørensen selv passeret stedet i sin bil, og ifølge ham burde en ulykke som den ikke kunne finde sted:

- De to officials stod langt nede af en lige strækning, hvor ingen biler burde havne. Det er slet ikke sådan et sted, hvor man tænker, at der er risiko for, at det kan gå galt, som der ekempelvis kan være, når folk stiller sig midt i et sving. De stod et sted, der burde være sikkert, forklarer den tydeligt berørte rallykører og fortsætter:

- Men da føreren taber bilen i et sving, må den have snurret rundt og kuret det lange stykke ned til de to officals. Det var der ingen, der kunne have forudset. Det er meget, meget sort uheld og ganske forfærdeligt.

Annonce

Føler med de pårørende og føreren

Torben Sørensen så ikke, da ulykken skete, men han har alligevel svært ved at ryste den af sig:

- Da løbet blev stoppet, og jeg gik rundt blandt de andre rallykørere, talte vi selvfølgelig om, at det var en forfærdelig ulykke, der var sket. Men det er faktisk først efter, jeg er kommet hjem og har fået ro på, at det for alvor er gået op for mig, hvad der skete.

- Jeg har selv børn på de to officials alder, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det kunne være dem, der havde stået på den plads og hjulpet til under løbet. Jeg føler sådan med de forældre, som pludselig har mistet deres børn. Og samtidig tænker jeg også på rallybilens fører, som må have det frygteligt nu, siger han.

Annonce

Vil påvirke fremtidige løb

I de 25 år, Torben Sørensen har kørt rally, har han aldrig været impliceret i ulykker. Og faktisk har han heller aldrig tænkt ret meget over risikoen for ulykker.

- Når jeg sætter mig bag rattet, tænker jeg bare på at komme fra A til B hurtigst muligt. Selvfølgelig har der været situationer, hvor jeg har tænkt, at jeg skulle passe ekstra godt på. For eksempel når jeg er kommet drønende hen mod et sted, hvor der ikke burde stå tilskuere, og der så pludselig står nogen. Så har jeg selvfølgelig lettet foden fra speederen og vidst, at jeg skulle passe på for at undgå ulykker, men ellers er det ikke noget, der har fyldt meget hos mig, fortæller han.

Han er dog ikke i tvivl om, at lørdagens dødsulykke vil spøge i baghovedet i fremtiden.

- Sådan en ulykke sætter sine spor. Jeg er ikke i tvivl om, at der vil komme øget fokus på sikkerheden fremover, og at jeg som rallykører vil være mere opmærksom, når jeg ser officials og andre personer ude på ruten, siger han og understreger, at ulykken dog ikke har skræmt ham væk fra rallysporten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce