Annonce
Randers

Ramt af strømnedbrud: Politistationens hoveddør var blokeret i timevis

Foto: Lars Aarø
Politistationen i Randers blev onsdag aften ramt af et strømnedbrud, som betød at elektrikere måtte på overarbejdet hele natten og det meste af torsdagen for at løse problemet.

Randers: Onsdagens uvejr over Randers sætter også torsdag sine spor i den kronjyske hovedstad.

Det står klart, efter Østjyllands Politi torsdag morgen måtte meddele, at ordensmagten ikke var i stand til at betjene borgere i ekspeditionen på politistationen i Randers.

Årsagen var ifølge stabschef Frits Kjeldsen fra Østjyllands Politi, at politistationens it-systemer er nede, efter stationen blev ramt af et strømnedbrud i forbindelse med det voldsomme tordenvejr onsdag aften.

- Vi fik et strømnedbrud på stationen i aftes, som lagde alt sort. Vi har selvfølgelig en nødgenerator, som startede op med det samme, så strømmen ikke blev ved med mangle, men som det ser ud nu, er vores it-systemer fortsat delvist nede, siger Frits Kjeldsen.

Annonce

Beredskabet upåvirket

Selvom det er mere end et halvt døgn siden, at strømmen gik på Randers Politistation, så har de tilkaldte elektrikerne, der har arbejdet på stedet siden i går aftes, endnu ikke fået styr på it-systemerne.

Og eftersom blandt andet stationens automatiske hoveddør er koblet op på it-systemerne var det indtil 11.30-tiden umuligt at betjene byens borgere.

- Overordet set har it-nedbruddet ikke medført nogen problemer i forhold til vores beredskab. Men vi har simpelthen ikke kunnet lukke borgerne ind ad hoveddøren, siger Frits Kjeldsen.

Han bemærker dog, at der har været andre døre, som medarbejderne har kunnet gøre brug af for at komme ud og ind i løbet af onsdag aften og torsdag morgen.

Klokken 11. 30 lød meldingen så, at det er lykkedes elektrikerne at få åbnet hoveddøren, så man igen kan betjene de borgere, der møder op på stationen.

- Men it-systemerne er stadig ikke helt oppe at køre, så folk skal ikke blive forskrækkede over, at der nok står en betjent og tager imod dem i døren, siger kommunikationsmedarbejder Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Det vides endnu ikke, hvornår it-systemerne på Randers Politistation er oppe at køre på fuld tryk igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce