Annonce
Randers

Randers åbnede til tonerne af Queen: - Mere af det, tak

Queen Machine tog fredag hul på rækken af 'Randers Åbner Op'-arrangementer, der med 25 arrangementer med alt fra comedy, børneteater, film, koncerter og fodbold-EM på storskærm vil sætte liv i den randrusianske sommer. Foto: Jakob Lerche.
Fredag aften tog Arena Randers, Future Live og Randers Event hul på sommerens 'Randers Åbner Op'-arrangementer, og på trods af lidt logistiske udfordringer gav de forventningsfulde gæster en tiltrængt live-oplevelse med Queen Machine.

Randers: Sirligt placerede stolerækker pryder Arena Randers' parkeringsplads fredag aften. Det er dog ikke køretøjer, der parkerer sig mellem de hvide striber, men de omkring 320 musikglade gæster, der har løst billet til sommerens første 'Randers Åbner Op'-arrangement, hvor det danske Queen-hyldestband Queen Machine åbner ballet

Per Dalby og Charlotte Wittrup er nogle af de første på pletten, og hos dem var genåbningens glæde til at føle.

- Vi er her, fordi vi kan. Vi har haft billetter til mange ting, som er blevet flyttet eller aflyst. Det er træls bare at sidde og se ting blive rykket og ikke have nogen indflydelse på det, siger Per Dalby.

Annonce

Parret har lært hinanden at kende under corona, og aftenens Queen Machine-koncert er bare anden gang, de er til koncert sammen. Noget, de begge nyder. Og kravet om siddepladser kan da heller ikke ryste forventningerne.

- Man har manglet at synge, hoppe og danse, men vi skal nok overleve, siger Charlotte Wittrup.

Per Dalby og Charlotte Wittrup er begge Queen-fans og har glædet sig til igen at kunne komme ud og opleve live-musik sammen for første gang siden efteråret. Foto: Jakob Lerche.

Taget turen fra Aarhus

Til højre for scenen i et lille lounge-område sidder en firemandsgruppe og varmer op inden show. De har alle fire taget turen fra Aarhus i aften.

- Det er fedt, vi kan det her. Man har manglet noget live-musik, siger Jacob Nørskov.

- At der er noget at glæde sig til igen, og man kan lægge nogle planer, er fantastisk, siger Victoria Quist.

- Og programmet ser ud til at være bedre i Randers, siger Anne Sørensen med henvisning til, at Future Live også arrangerer 'Åbner Op'-koncerter og -arrangementer i Aarhus.

Lasse Legaard, Victoria Quist, Jacob Nørskov og Anne Sørensen har alle taget turen fra Aarhus for at høre Queen Machine og være med til genåbningen. Foto: Jakob Lerche.
Annonce

The Show Must Go On

Future Lives direktør, Kristian Gislason, står foran scenen og instruerer publikum på stolerækkerne. Mærkningen af siddepladserne har skabt forvirring, da aftenens opstilling er anderledes fra, da billetsalget i sin tid startede, og flere gæster må omplaceres.

- Velkommen til corona-helvede. Vi skal også lige i gang igen - men politikerne svinger bare taktstokken, og så ændrer ting sig hele tiden. Vi har det fikset til næste gang, siger han.

Nede i nærheden af lydteltet har familien Kristensen indtaget deres pladser. Det var en impulsiv beslutning at tage af sted i aften, men nu skulle der ske noget, forklarer Claus Kristensen. Han er af sted med sin kone og deres tre sønner, der for første gang er med til koncert. Han har selv oplevet Queen Machine live og glæder sig over, at familien kan dele oplevelsen i aften.

- Vi har manglet at kunne tage til koncert. Mere af det, tak, siger Claus Kristensen.

Førstegangs-koncertgængerne i familien Kristensen (forrest) har glædet sig "mega meget" til aftenens koncert med Queen Machine. Foto: Jakob Lerche.

Mens de sidste gæster viser coronapasset ved indgangen, starter lyden fra scenen ved otte-tiden. Det er Mette Frederiksens stemme fra 11. marts, der taler om nedlukning og sammenhold og ikke just et glædeligt genhør. Heldigvis afbrydes den nådesløst af starten af Queen-hittet 'The Show Must Go On' og med denne gimmick starter Queen Machine sin storladne stadionrock, så selv naboerne på Fyensgade åbner op og titter ud af vinduerne for at få lidt længeventet live-musik og glemme coronaen for en stund.

Foto: Jakob Lerche.
Foto: Jakob Lerche.
Bjarke Balsby er navnet på den danske "Freddie Mercury" i front for Queen-hyldestbandet Queen Machine. Foto: Jakob Lerche.
Stoledans får en ny betydning, når restriktioner gør det umuligt at rejse sig for at danse eller at synge med, men der var masser af stemning og vibrationer fra det siddende publikum.  Foto: Jakob Lerche.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce