Annonce
Randers

Randers Åbner Op i weekenden efter devisen 'sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed'

Gitte Nørgaard, direktør for Randers Arena, forklarer, at usikkerhed om afholdelse af arrangementer er et arbejdsvilkår, man som arrangør desværre har lært at leve med under coronapandemien. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Arena Randers tager hul på en række Randers Åbner Op-arrangementer i weekenden, blandt andet EM-fodbold på storskærm, og arrangementerne tager alle corona-forholdsregler, forklarer direktøren.

Randers: I weekenden tager Arena Randers hul på sin række af arrangementer under paraplyen Randers Åbner Op, der hen over juni og juli giver randrusianerne mulighed for at opleve koncerter, comedy, børneunderholdning og ikke mindst EM i fodbold på storskærm.

I Skt. Clemens Sogn, som Arena Randers hører under, ligger antallet af nye smittede de seneste syv dage onsdag på over de 20, der er en af de tre grænseværdier, der lukker et sogn.

Selv, hvis et sogn skulle nedlukke, så er det stadig de nationalt gældende retningslinjer for kulturarrangementer, der hersker, og det vil derfor ikke sætte en stopper for weekendens arrangementer.

Annonce

Direktør i Arena Randers, Gitte Nørgaard, forklarer også, at Randers Åbner Op-arrangementerne vil leve fuldt ud op til gældende restriktioner.

- Man skal have billet, man skal vise negativ test, og kan man ikke det, kan man jo blive testet lige ved siden af. Man sidder ned og ser fodbold, der bliver løbende sprittet af, og pladsen er indhegnet, så der ikke sker en ophobning af gæster uden for. Hele setuppet er lavet ud fra devisen: sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed, forklarer Gitte Nørgaard, direktør hos Arena Randers.

Har I overvejet at aflyse for at undgå udviklingen af smitte i området?

- Nej, for vi gør alt det, vi kan, for at det ikke skal ske. Det har ikke været på tale, og der er jo ikke lukket ned nu.

Er det en god idé at samle op til 1.000 mennesker i et sogn med ildevarslende tal?

- Nu er der jo nogle dage til arrangementet, så jeg synes, man skal følge udviklingen uden at råbe om bål og brand, inden man tager en så drastisk beslutning, siger Gitte Nørgaard.

Fuld tillid til arrangørerne

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt fortæller, at kommunens krisegruppe ikke har nogle betænkeligheder ved weekendens arrangementer.

- Der er nogle regler for det, og det overholder man jo, og så kan jeg ikke have en holdning til, om det er en god eller dårlig idé. Så længe, vi overholder de nationale regler for forsamlingsforbuddet og resten af foranstaltningerne, så synes jeg da, det er en god idé, siger han og fortsætter:

- Jeg har fuld tillid til, at udendørsarrangementerne følger reglerne for, hvor mange og hvordan man må samles. Det er jeg helt tryg ved. Under de regler må man jo gerne, og så skal man selvfølgelig det. Det er jeg ikke bekymret for, siger han.

Gitte Nørgaard glæder sig til at tage hul på sommerens Randers Åbner Op-arrangementer.

Vi håber jo, at randrusianerne vil tage det her til sig og være med til at festliggøre, at Randers og Arena Randers åbner op. Vi har gjort alt, hvad vi kunne sikkerhedsmæssigt for, at det kan blive en god oplevelse for alle. Vi håber, at folk vil støtte op om det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce