Annonce
Randers

Randers' ældste værtshus leder efter køber

- Vi har et godt alkohold, griner Bent Dichmann i midten. Han er over 80 år og er kommet på Vestergades Café i de sidste 12 af dem. Nu skal værtshuset sælges. Hvis det ellers kan lade sig gøre. Foto: Annelene Petersen
Den 77-årige ejer, Ole Bjerg-Jørgensen, har gennem længere tid forsøgt at sælge Vestergades Café, som er Randers' ældste værtshus. Stamgæsterne er ikke parat til at gå af med ham, men indtil videre har der ikke været meget at bekymre sig for. Interessen er meget sparsom.

Randers: De otte gæster på Vestergades Café sidder og joker med hinanden med en flaskeøl på bordet foran de fleste af dem. De sidder på hver sin faste plads i rummet.

- Her er opstået rigtige venskaber, siger Bent Dichmann. Han er en af de faste gæster på cafeen, som i virkeligheden er et værtshus. Et af de brune. Han er over 80. Hvor meget, siger han ikke.

Ole Bjerg-Jørgensen er ejeren. Han er 77 år gammel og har forsøgt at sælge værtshuset i et godt stykke tid. Det er stamgæsterne ikke fan af.

- Jeg vil ikke have det, siger Bent Dichmann, og de andre i lokalet supplerer:

- Han skal være her, til vi skal bære ham ud.

- Vi er jo alle sammen på vej ud over kanten, så han kunne da i det mindste blive ved, til vi andre falder ud over kanten, siger Bent Dichmann.

De griner, og Bent trækker det tilbage igen.

- Ej, vi er lidt kede af det. Men det er jo tidens tand, konstaterer han.

- Jeg håber, at den bliver solgt, siger ejer af Vestergades Café, Ole Bjerg-Jørgensen. Foto: Annelene Petersen

Man må ikke male

Han lover, at hvis den nye ejer holder fast i miljøet og lader være med at male det slidte grønne tapet, skal de nok fortsætte med at komme.

- Hvor fanden skulle vi ellers tage hen?

- Han må godt støve af, bryder en af de andre ind.

Det er ikke helt nemt at sælge et værtshus. Heller ikke selv om det er Randers ældste fra 1889.

For Ole Bjerg-Jørgensen, som har ejet og drevet Vestergades Café i 12½ år, er faktisk klar til at sende fornøjelsen videre.

- Jeg har drevet værtshus siden 1975, så jeg synes efterhånden, jeg har aftjent min værnepligt, fortæller Ole Bjerg-Jørgensen, som startede sin karriere på et værtshus i Tranbjerg.

- Jeg vil jo også gerne nå at nyde min alderdom, siger han.

- Og så sjovt er det heller ikke at drive værtshus.

Kun én seriøs køber

Det var ellers tæt på sidste år. Ole Bjerg-Jørgensen havde faktisk solgt Vestergades Café, men så sprang køberen fra igen. Den daværende ejer af bygningen ville ikke have live-musik i weekenden.

Hverken avisannoncer eller dem på nettet har siden haft den store effekt. Han har kun haft en henvendelse det seneste år, og den køber virkede ikke oprigtigt interesseret. Værtshuset koster 185.000 kroner.

Han konstaterer, at det åbenbart er ret svært at sælge et værthus. Men Ole Bjerg-Jørgensen ved ikke rigtig hvorfor.

- Jeg har mange forskellige fornemmelser om det. De unge menneskers vaner er i hvert fald blevet anderledes, siger han.

Han håber dog stadig på, at det lykkes. Og så længe helbreddet fungerer, har han ikke nogen tidsramme.

- Jeg er ikke indstillet på bare at dreje nøglen rundt. Jeg vil gerne have en tre-fire kroner med herfra, siger han.

Alle de otte gæster fredag middag sidder på deres faste plads. Der er ikke kommet nogen kvinder endnu. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce