Annonce
Randers

Randers arbejder målrettet på at blive vært for DM i Skills: Kan trække 70.000 mennesker til byen

Her er alle danmarksmestrene i de forskellige faggrupper fra DM i Skills i  Bella Centeret sidste år. Seks af dem er fra Randers og omegn. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Med kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt i spidsen arbejder en gruppe målrettet på, at de danske mesterskaber i håndværk bliver holdt i Randers i 2024. Skills Denmark har vendt tommelen op for ansøgning fra Randers, som nu blot skal have afklaret helt, om man vil kunne løfte opgaven.
Annonce

Randers: Endnu er det ikke sikkert, men dog meget sandsynligt, at Arena Randers og store dele af området omkring i 2024 vil udgøre rammerne, når flere end 300 unge mennesker dyster om, hvem der er allerbedst til at klippe hår, mure mure, lægge tag, smede, reparere og lakere biler, kokkerere, bage brød, servere og meget mere.

Med andre ord arbejder en større gruppe mennesker med kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt i spidsen målrettet på at sikre, at Randers i 2024 bliver vært for de danske mesterskaber i håndværk, som på moderne dansk hedder DM i Skills.

Annonce

Skal blot takke ja

- Vi er tæt på fra Skills Denmark at have fået garanti for, at hvis vi er klar og magter opgaven, så kan vi regne med at få arrangementet i 2024, siger Jesper Kaas Schmidt.

Og klar regner han med at blive, men før der kan takkes endeligt ja til den store begivenhed, skal man lige være helt sikker på at kunne løfte opgaven. Der vil nemlig kræve et kæmpemæssigt setup, som ikke mindst vil give arrangørerne store logistiske udfordringer.

Eksempelvis skal der sikres indkvartering af konkurrencedeltagere, dommere og officials, ligesom der skal styr på, hvor de forventeligt cirka 60.000 besøgende skal parkere, hvis de kommer til Randers i bil, hvilket i hvert fald en stor del jo nok vil gøre.

- Men jeg er overbevist om, at vi sagtens kan klare opgaven. Blot vil vi ikke takke endeligt ja, før vi er 100 procent sikre på, at vi har den nødvendige plads og kan sikre ordentlige faciliteter, siger Jesper Kaas Schmidt.

Annonce

Tror på det

Det forventer han imidlertid vil være tilfældet i løbet af de næste par måneder, når en arbejdsgruppe bestående af blandt andre repræsentanter fra Arena Randers, Tradium og Randers Kommune vil lægge de endelige planer for, hvordan eventet kan afvikles.


Vi er tæt på fra Skills Denmark at have fået garanti for, at hvis vi er klar og magter opgaven, så kan vi regne med at få arrangementet i 2024.

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør, Randers


Endnu har kommunaldirektøren heller ikke noget bud på, hvad arrangementet vil koste, men partierne bag forliget om det kommunale budget for 2021-2024 har klart tilkendegivet, at hvis Skills Denmark imødekommer Randers' ansøgning om værtsskabet, så er man indstillet på at finde finansieringen af det ved de kommende budgetlægninger.

- At få DM i Skills til Randers vil helt sikkert være et kæmpe aktiv for byen. Det vil rette positivt fokus på Randers i almindelighed, men i særdeleshed på Randers som uddannelsesby. Jeg ved fra kolleger i andre byer, som har været vært for begivenheden, at der efterfølgende har givet markant større søgning til den pågældende bys erhvervsuddannelser, siger Jesper Kaas Schmidt.

Annonce

Udskudt af corona

Og der er da også gode grunde til at søge til Randers, hvis man vil have sig en god erhvervsuddannelse. Ved seneste DM i Skills, som fandt sted i januar 2020 i Bella Centeret i København, var hele seks af de kårede danmarksmestre fra Randers og omegn.

Ansøgningen om værtsskab, som Randers altså har fået et betinget positivt svar på, gik oprindelig på DM i 2023. Men den stadig voldsomt hærgende corona-pandemi har forskubbet tingene noget. Således er dette års mesterskab i Fredericia blevet aflyst. Det skulle have været holdt i Fredericia i dagene 4. til 6. februar.

Nu er det besluttet i stedet at tilbyde Fredericia værtsskabet i 2023, mens det i 2022 er Kalundborg, der er vært.

Hos Skills Denmark bekræfter direktør Simon Neergaard-Holm, at man har indledt sonderinger med Randers om mesterskaberne i 2024, og han vurderer, at mange af forudsætningerne for at kunne løfte opgaven i høj grad er til stede i Randers.

Annonce

Det virker

Han bekræfter Jesper Kaas Schmidts ord om, at arrangementet vil skærpe interessen for de lokale erhvervsuddannelser.

- Ved opfølgende målinger i eksempelvis Herning i 2018 og Næstved i 2019 har vi kunnet dokumentere en signifikant tilgang af elever til erhvervsuddannelserne, siger Simon Neergaard-Holm.

Han påpeger i samme forbindelse, at arrangementet ikke blot vil fylde i Randers de tre dage, det varer.

- Typisk starter forberedelserne rundt om i egnens skoler allerede et halvt år før, hvor eleverne i de ældste klasser forberedes på begivenheden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mand fremstilles for voldtægt

Randers

Butikkerne bugner af nye og gamle varer - kundernes valg får stor betydning for fremtiden

Annonce