Annonce
Randers

Randers Arkitekten har vokseværk og udvider

Randers Arkitekten udvider i den gamle Christian Rasmussen bygning. Førstesalen, minus to lejligheder i den sydlige ende, er købt med. Her ses indehaver Brian Andersen. Foto: Annelene Petersen

Arkitektfirma på Vestervold udvider opad og snupper en etage mere for at få plads til alle medarbejdere i det tidligere møbelhus, der fremover vil blive kaldt "Chr. R."

Randers: Det går så godt for arkitektfirmaet Randers Arkitekten, at pladsen er blevet trang i lokalerne i stueetagen på Vestervold 4. Derfor har indehaver Brian Andersen overtaget det meste af førstesalen på adressen bortset fra et areal i den sydlige ende, hvor der etableres to lejligheder.

Domesta ApS fra Skive har købt resten af det gamle møbelhus, der blev bygget i 1965 for at huse Chr. Rasmussen møbler. Her er arbejdet med at bygge huset om til i alt 15 lejligheder nu i fuldt sving.

- Vi ved endnu ikke, hvornår vores førstesal står klar til, at vi kan flytte ind, det afhænger helt af tidsplanen for det øvrige byggeri, siger Brian Andersen.

Annonce
Der er lavet en lille minimodel af "Chr. R."-huset., som bygningen fremover kaldes. Her ses den med en ekstra etage ovenpå. Foto: Annelene Petersen

Kobberfarve på facaden

Han har lavet en lille model af det stringente hus, der, da det i sin tid blev bygget, var ret fremsynet. Der blev heller ikke sparet i materialevalget, og det holder den dag i dag med egetræ, skiferklinker med mere.

- Og nu får det hele en tur udvendigt, hvor vi bruger farverne fra det gamle møbelsnedkermiljø. Så det bliver med egetræ og med kobberfarve udvendigt. Det hele kommer lidt til at fremstå som et møbel, siger Brian Andersen, der i sine tidligere byggerier er blevet kendt for "at levere en historie med huset". For eksempel at de organiske kurver i Falbebyggeriet minder om tøjudskæringer, og husene i Falbeparken er opkaldt efter de tidligere direktører med mere. Sporbyen Scandia, hvor Randers Arkitekten er i færd med at kreere en hel by, har hele tog-historien med sig, og nu har arkitekten også gravet i møbelhusets egen historie med hjælp fra Lokalhistorisk Arkiv i Randers.

Sådan, med de farver, de altaner og en ekstra etage og hus-navnet på, forestiller Brian Andersen sig, at bygningen vil tage sig ud, når den er færdig. Illustration: Randers Arkitekten

Bog om huset på Vestervold

Der er lavet en udstilling ud mod Vestervold, hvor et gammelt snedkerskab med tilhørende værktøj hænger.

- Det er min kone, Mettes oldefars skab. Johannes Nielsen. Han arbejdede her hos Chr. Rasmussens Møbelhus, og nu har jeg arvet skabet. Det betyder meget for mig, jeg er jo selv tømreruddannet og interesserer mig for gammelt værktøj, siger Brian Andersen og fortæller, hvordan farven på træskabet og værktøjet kommer til at ramme meget godt med den kobberagtige farve, der er tiltænkt facaden.

Han har været i færd med at lave en bog over møbelhuset, som fremover vil få navnet "Chr. R." Heri kan man læse historien om Chr. Rasmussen og møbelhuset på Vestervold, og den er krydret med mange sjove reklamer og slogans gennem tiderne. Reklamer og annoncer, der vidner om at møbelhandelen var langt fremme i Randers i 1960'ne og 1970'erne, og hvor man af reklamernes omfang og udtryk kan se, at Randers var i besiddelse af en ikke ringe portion selvtillid.

Bogen hedder "Et nyt hjem - Chr. Rasmussen - fra en tegnestue til den næste", og udgives af Randers Arkitekten sammen med Domesta ApS.

Gazelleflok i vente

Og husbogen vil med garanti blive givet til den nye ejere af de 15 lejligheder, der bygges i huset.

- Ja, det er klart, siger arkitekten.

Randers Arkitekten, der torsdag 1. marts kan fejre sin syv års fødselsdag, er indehaver af to Gazelle-priser og flere er på vej, forudser arkitekten, så der vækstes stadig.

Der er lige ansat en arkitekt og en bygningskonstruktør i firmaet, og der søges lige nu efter en tegnestueleder, en ny bygningskonstruktør og flere praktikanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Betjentsøn bragede ind i Diana: - Politiet skjulte sandheden og jeg blev dømt

Annonce