Annonce
Sport

Randers Auto Sport fejrer 40 år med DM-rally: - Der er lagt op til et brag af en finale

Når Randers Auto Sport afholder DM-rally venter der kørerne flere udfordrende prøver. Den ene køres endda kun på grus. Arkivfoto: Lars Rasborg
I anledningen af klubbens jubilæum afholder Randers Auto Sport finalen i DM-rally. Flere udenlandske eliteteams har dog også meldt sig til at køre ræs på Syddjurs.
Annonce

Randers: Randers Auto Sport har i år 40 års jubilæum. I den anledning afholder klubben den fjerde afdeling af DM-rally, som samtidig er finalen og markerer afslutningen på den korteste sæson set.

Løbet køres på Syddjurs med rallycentrum og service i Kolind. Det består af prøver, som stort set aldrig har været kørt før, lyder det i pressemeddelelsen. Starten går klokken 11.30  for den første deltager, og løbet består af tre prøver, som hver skal køres tre gange.

Den første prøve er en sammensætning af to prøver, hvor den ene er snæver og snoet, mens den anden har hurtige svingkombinationer. Anden prøve er på ren grus, mens den tredje prøve er kuperet, snoet og snæver og har ikke været kørt siden 1998.


Prøverne er teknisk svære og af høj kvalitet. To af prøverne har aldrig været kørt før uden afkørsler, og 114 kilometer prøver skal nok udfordre de fleste.

Carsten Møller, løbsleder i Randers Auto Sport


- Prøverne er teknisk svære og af høj kvalitet. To af prøverne har aldrig været kørt før uden afkørsler, og 114 kilometer prøver skal nok udfordre de fleste, siger løbsleder Carsten Møller i pressemeddelelsen.

Arrangementet tæller til flere mesterskaber inden for rally: Dansk Super Rally 2020, Danmarksmesterskabet i rally, Danmarksmesterskabet i historisk rally, Volvo Euro Cup 2020 og R2 Super Rally Cup.

Derfor er det eliten inden for dansk rally, som kommer forbi, mens 20 mandskaber fra Sverige, Tyskland, Holland og Danmark også har tilmeldt sig for at køre Volvo Euro Cup.

- Det er fedt med den opbakning, som vi har fået. Lige fra familiefaren, som kører for husholdningsmidlerne til det store felt af talentfulde teams, siger Carsten Møller, som samtidig fortæller, at der er Danmarkspremiere på en dansk WRC-bil.

Da forsamlingsforbuddet på 50 personer er forlænget til udgangen af oktober afvikles løbet uden tilskuere, mens servicepladsen, hvor bilerne holder inden de skal ud på prøverne, bliver inddelt i mange zoner med få biler i hver for at overholde forbuddet.

Besværet tager dog ikke forventningens glæde fra arrangørerne.

- Der bliver fart på, og der er lagt op til et brag af en finale, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce