Annonce
Randers

Randers-børn 4. - 5.-klasse får lov at snuse til forskerlivet

Science Camp har gennem nogle år været et tilbud til børn og unge i Randers Kommune. Således også i år, hvor Videnskabernes Klub er blevet samarbejdspartner. Arkivfoto: Annelene Petersen

Helt unge naturvidenskabeligt nysgerrige hoveder får mulighed for at prøve at forske.

Annonce

Randers: Kommunens skoler kan nu tilmelde sig efterårets forløb ved Science Camp Randers. Som noget nyt har Science Camp Randers indgået et samarbejde med Videnskabsklubben, som også udbyder to hold i efteråret.

Videnskabsklubben er et mentornetværk for børn, som skal motivere og inspirere yngre generationer for naturvidenskaben. Klubben er udviklet af medlemmer af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, og den er målrettet elever i 4. og 5. klasse med lyst til at prøve at forske. Det ene hold skal arbejde med mikrober på Randers Statsskole, mens det andet hold skal arbejde med primatologi på Paderup Gymnasium.

Annonce

Vilde måder at lære på

Science Camps er henvendt til 4. - 9.-klasses elever i Randers Kommune. Sidste år deltog 300 børn og unge i Randers. I år skal 8. klasserne blandt andet besøge Naturvidenskabernes hus i Bjerringbro og køre i Marslandskaber med robotter på Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet. 9. klasserne skal møde science-talenterne ved Sorø Akademi og får mulighed for at dykke ned i Newtons love. Forløbet afsluttes med, at teorierne bliver udfoldet i praksis, når eleverne skal udføre forsøg i Tivolis forlystelser.

I foråret skal tilmeldte 7. klasserne skal blandt andet bygge deres eget biogasanlæg og fordybe sig i mad, forædling og forskning på Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet.

4. - 6.-klasse skal fire gange i løbet af foråret prøve kræfter med faciliteterne på Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro og på tre lokale skoler arbejder de med raketter, kodning og svævefly.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce