Annonce
Randers

Randers Bibliotek yder fin service: Tilbyder litterær take away

Kim Koch Carlsbæk er ikke kun leveringsdygtig i vin. Nu er det også muligt at hente en "take away læsepose" i butikken i Dytmærsken. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Bibliotek har indgået et samarbejde med Vinspecialisten, så man kan bestille en "take away læsepose", som efterfølgende kan hentes i vinhandlen.

Randers: For nogle er der nok at se til med både hjemmearbejde og hjemmeskoling. For andre bliver den ekstra tid måske brugt på at se serier eller gå lange ture. Men fælles for de fleste er, at dagen godt kan blive lang og kræve behov for lidt afveksling.

Det forsøger Randers Bibliotek nu at råde bod på. Biblioteket har været lukket ned siden 12. marts, men nu er det igen muligt at låne bøger - dog på et lidt anden måde end sædvanligt.

Man kan nemlig booke en såkaldt "take away læsepose", som man kan afhente hos Vinspecialisten i Dytmærsken, når man modtager en mail fra biblioteket.

Randers Kommune har godkendt, at personalet fra Randers Bibliotek må pakke poser med bøger, mens biblioteket er lukket. Bøgerne pakkes i bibliotekets bionedbrydelige sukkerrørsposer, og personalet overholder naturligvis alle sundhedsmyndighedernes anvisninger, når læseposerne pakkes.

Annonce

Rift om tilbuddet

Bibliotekets personale må kun opholde sig på biblioteket få timer dagligt og har derfor ikke mulighed for at håndtere almindelige reservationer eller specifikke bogønsker. Take away læseposen er derfor en pose med bøger, som kan ønskes indenfor en bestemt genre eller et særligt emne.

Man kan også bestille bøger til børn, og så skal man bare huske at oplyse alder på børnene, så bøgerne kan tilpasses dem.

Der er mulighed for at bestille én pose pr. borger ad gangen, og det sker via et link på bibliotekets hjemmeside. Da der allerede er rift om tilbuddet, har biblioteket set sig nødsaget til at sætte et maks på 40 bestillinger pr. døgn, så personalet kan nå at følge med. Det betyder i praksis, at bestillingsformularen forsvinder fra hjemmesiden, når de 40 bestillinger er nået.

Lånetiden er seks uger, og bøgerne skal afleveres på biblioteket. Hvis biblioteket fortsat er lukket til den tid, forlænges lånetiden automatisk med seks uger mere.

Man skal være borger i Randers Kommune samt oprettet som låner på biblioteket for at benytte af tilbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce