Annonce
Randers FC

Jyske Superligaspillere coronatestes på stadion i Randers: Sådan kommer det til at foregå

Tirsdag skal Randers FC og de øvrige jyske hold i Superligaen og 1. division testes for corona. Det kommer til at foregå på Cepheus Park Randers. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC og de øvrige jyske hold i Superligaen og 1. division testes tirsdag på Cepheus Park Randers. Torsdag står det klart, om der foreligger positive tests af Randers FC-spillerne.

Randers: Det er ikke sådan lige for Superligaholdene at skulle afvikle en træningskamp i coronatider.

Testkampene skal spilles under samme stramme restriktioner, som venter, når Superligaen genoptages 28. maj med opgøret mellem AGF og Randers FC.

Derfor har Randers FC kun lagt en enkelt ekstern testkamp ind i programmet. Den spilles på fredag klokken 13 for tomme tribuner på Cepheus Park Randers, hvor 1. divisionsmandskabet Vendsyssel FF er modstanderen.

For at det overhovedet kan lade sig gøre at spille kampen, skal Randers FC-spillerne og staben omkring holdet tirsdag testes for corona. Faktisk er Randers af Divisionsforeningen blevet udpeget som testcenter i vest, hvilket betyder, at samtlige jyske hold i Superligaen og 1. division, som ønsker at spille testkampe, tirsdag kommer til stadion i Randers for at lade sig teste.

- Rent praktisk kommer det til at foregå på den måde, at holdene ankommer med en halv times mellemrum og bliver testet i nogle af lokalerne på Nord-tribunen, siger sportsdirektør i Randers FC, Søren Pedersen, der torsdag får svar på, om der foreligger nogle positive test af spillere og stab i Randers FC.

Er det tilfældet, bliver de pågældende omgående isoleret.

Annonce

Prisen er fortrolig

Allerede i næste uge skal aktørerne igennem endnu en coronatest, og derfra kommer det til at køre med en ugentlig test, indtil sæsonen er afsluttet.

Hvad det kommer til at koste klubberne, er ifølge Søren Pedersen fortroligt.

- Som jeg er orienteret, må vi ikke offentliggøre prisen. Men der kommer til at være en samlet pris pr. klub for kampene i Superligaen, og derudover er der en pris pr. person, man skal have testet forud for en træningskamp, siger Søren Pedersen.

I AC Horsens har man valgt helt at afstå fra at spille eksterne træningskampe, da det ifølge manager Bo Henriksen bliver for dyrt. Samme overvejelser har man haft i Randers FC.

- Men vi har vurderet, at der er så stor en sportslig værdi i at få en testkamp mod en ekstern modstander, at vi har valgt at tage den omkostning, siger Søren Pedersen.

Høj intensitet

Derudover spillede Randers FC i den forgangne weekend en intern træningskamp, og selv om det foregår under ganske specielle omstændigheder, er sportsdirektøren indtil videre tilfreds med, hvordan forberedelserne frem mod en genoptagelse af Superligaen skrider frem.

- Indtil videre har vi, 7-9-13, undgået at løbe ind i overbelastningsskader, og vi kan se på de fysisk tests og den interne træningskamp, vi spillede i weekenden, at spillerne ser fitte ud. Der bliver trænet på et højt niveau og med god intensitet, siger Søren Pedersen.

Ifølge bold.dk bliver de sjællandske hold samt OB onsdag testet i Brøndby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce