Annonce
Randers

Randers Bolig tager brandsikkerhed alvorligt

Randers Bolig tager brandsikkerheden alvorlig. Arkivfoto: Kristian Djurhuus

Randers: Den artikel, som avisen bragte fredag om brand 1. marts i år i Vangdalen ved Byskellet 21, hvor en beboer har udtrykt frygt for, at det kan gentage sig, har kaldt på en kommentar fra Randers Bolig, der administrerer Randers Boligforening af 1940. Det er her etageejendommen hører til.

- Både i Randers Bolig og Randers Boligforening af 1940 er beboernes sikkerhed yderst vigtig - ikke kun hvad angår brand, men i det hele taget gør vi, hvad vi kan for, at folk føler sig trygge i deres boligområder. Lige som i andre boligområder, har boligområdet i Vangdalen - og dermed også Ved Byskellet - røgmeldere i alle opgange, der kører på el-systemet, lyder det i en mail, der er underskrevet af kommunikationskonsulent Pia Camin, Randers Bolig

Efter den omtalte brand i marts tilkaldtes elektrikeren, der havde monteret røgmelderne i opgangene, for at lave en røgtest og tjekke, om de virkede, eller havde taget skade efter branden.

Annonce

- I forbindelse med røgtesten gik alarmen i gang, og flere beboere skyndte sig ud af deres boliger, da de troede, der igen var opstået brand i opgangen. Det vidner om, at beboerne tydeligt kan høre, hvis alarmen går i gang - flere af beboerne fortalte elektrikeren, at de også havde hørt alarmen den morgen, hvor branden opstod. Røgmelderne i opgangen må derfor have virket, som de skulle, oplyser Randers Bolig.

Kaffe og snak

- Da branden var under kontrol og beboerne var kommet ud af deres boliger og ud på gaden, var der en længere ventetid, imens brandvæsenet foretog en grundig kontrol, inden beboerne kunne vende sikkert tilbage til deres boliger. Her var ejendomsfunktionærerne og nogle frivillige hurtige til at åbne beboerhuset, hvor de berørte beboere kunne komme ind og få varmen og en kop kaffe og dertil få en snak med hinanden og med ejendomsfunktionærerne, der til dagligt står for vedligeholdelsen i boligområdet, lyder det fra administrationsselskabet, som opfordrer beboerne til også at installere røgalarmer i deres hjem og tjekke, om der er strøm eller batteri på.

- På den måde er de også sikret i deres private bolig, hvis det uheldige skulle ske, at der opstår brand, lyder det fra Randers Bolig, der også retter en tak til brandvæsenet, der var hurtige til at rykke ud og få slukket branden den morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce