Annonce
Sport

Randers-boss vil have beslutning om Lobjanidze-fremtid

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sportsdirektøren i Randers FC, Søren Pedersen, vil nu arbejde på en beslutning om Saba Lobjanidzes fremtid.

Randers-profilen Saba Lobjanidze var med kampens første scoring igen i en hovedrolle, da Randers FC søndag på hjemmebane slog Esbjerg 3-0 i efterårets sidste spillerunde i 3F Superligaen.

Randers-sportsdirektør Søren Pedersen melder om mange henvendelser på georgieren og fastslår, at der nu skal tages en beslutning om kantspillerens fremtid.

- Der er rigtig mange klubber, der fortsat er interesserede i ham, men der er ikke noget konkret endnu.

- Vi arbejder selvfølgelig hen imod noget konkret, for nu kommer vi så tæt på, at vi skal tage en beslutning om hans fremtid, siger Søren Pedersen.

Randers har igennem det meste af efteråret forsøgt at forlænge Lobjanidzes kontrakt, som udløber til sommer.

Det er dog endnu ikke lykkedes, og derfor tyder meget på, at kronjyderne vil forsøge at sælge Lobjanidze i januar, så klubben kan tjene penge på ham.

- Alle vores spillere er til salg, hvis det er til den rigtige pris, men omvendt er vi glade for alle vores spillere, så vi kan godt tillade os at være kræsne, forklarer Søren Pedersen

Også målmand Patrik Carlgren trækker en del interesse fra andre klubber, og sportsdirektøren udelukker ikke, at Randers vil sælge både Carlgren og Lobjanidze til januar.

- Selvfølgelig er vi åbne for at sælge dem begge til januar, hvis det er til den rigtige pris, men så skal vi også have forstærkninger ind med kvalitet, konstaterer Søren Pedersen.

Randers-træner Thomas Thomasberg håber på et roligt januar-transfervindue for klubben.

- Hvis der er bud på vores spillere, så sender vi dem afsted til den rigtige pris. Men det er ikke en hemmelighed, at jeg håber, at der sker så lidt som muligt, siger Thomasberg om de mulige salg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Randers HK kan lære af Randers FC

Randers HK er stadig et af byens store varemærker. Anderledes kan konklusionen ikke være, efter at klubben i julen klarede frisag fra konkurs, som de i øvrigt også gjorde i julen for 15 år siden. Imponerende nok har mere end 250 borgere købt folkeaktier for mellem tre og 3,5 millioner kroner. Men der er også konverteret gæld til aktier for omkring 2,5 millioner kroner. Der er med andre ord hentet omkring seks millioner kroner over de seneste måneder. Det siger både noget om dybden af den økonomiske krise. Men det siger også noget om den særlige status, Randers HK stadig har her i byen. De fleste af landets håndboldklubber ville være druknet i så voldsom en sump, som Randers HK har arbejdet sig op af. Men den slags nær-døds-oplevelser skal man ikke igennem hverken hvert eller hvert andet år. Redningsaktionen har været en alvorlig omgang, som man skal være i stand til at lære af. Først og fremmest skal Randers HK have styr på butikken igen. Man kan poste nok så mange penge i trænerlønninger og spillerindkøb, men uden en professionel organisation, som er i stand til at sikre, at indtægterne følger med, kommer man ingen vegne. Her kan Randers HK lære meget af, hvordan Randers FC i sin tid blev bygget op fra bunden. Her startede man under Jacob Nielsens ledelse med en lille, men stærk organisation, som skabte et forretningsgrundlag for, at man kunne begynde at forfølge sine sportslige ambitioner. For mange klubber tager tingene i den modsatte rækkefølge. Rent sportsligt har Randers HK stadig fine forudsætninger. Klubben arbejder på at sikre et spillerbudget på tre millioner kroner i næste sæson, hvilket på papiret er nok til top 8. Men det kræver, at man rammer væsentlig bedre spillerindkøb for pengene, end tilfældet har været de seneste sæsoner. For nok har redningsaktionen vist, at Randers HK fortsat er en folkekær institution, som man ønsker at bakke op om her i byen. Men det er også en klub, som - pokaltitlen i 2016 til trods - har tabt for mange håndboldkampe de seneste fem år. Nu skal vi se, at Randers HK kan holde styr på pengene og leve op til det sportslige potentiale.

Randers FC For abonnenter

Midtjysk gulddreng klar til Kronjylland: Man skal gå efter muligheden, når den er der

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];