Annonce
Randers

Randers Bryghus indtager Norge

- Det er ikke ligesom at gå i Kvickly og sælge tre kasser øl, der skal noget mere benarbejde til, fortæller Martin Frederiksen om den administrative del af arbejdet for at få handlen med Norge i hus. Pressefoto: Dennis Poulsen

Snart kan man købe Brown Ale fra Randers Bryghus i 98 norske butikker. Bryghuset har nemlig landet en stor ordre hos det norske Vinmonopolet - og dermed er der åbnet op for et helt nyt marked for bryggeriet.

Annonce

Randers: 3300 flasker med Brown Ale fra Randers Bryghus bliver den første uge af november hentet af en fragtmand og kørt ud til 98 af Vinmonopolet i Norges 207 butikker. Og fra januar vil de første norske kunder kunne købe, knappe op og smage på øl brygget på randrusiansk maner.

I konkurrence med 13 andre danske bryghuse, der blandt andet tæller kendte brands som Mikkeler, Thisted Bryghus og Svanneke Bryghus, har Randers Bryghus nemlig vundet en ordre hos det norske Vinmonopolet, der er eneste salgssted, hvor nordmændene lovligt kan købe drikkevarer med et alkoholindhold på over 4,75 procent. Og det er de ikke så lidt stolte af hos Randers Bryghus.

Det går godt hos Randers Bryghus for tiden. Derfor har bryggeriet også valgt at investere ved at købe nyt udstyr, blandt andet kobber til at udsmykke samtlige af bryggeriets lagertanke. Pressefoto: Dennis Poulsen
Annonce

Et nyt marked

- Når de køber ind i Norge, vurderer de først og fremmest øllet ud fra smagen; de kalder det en sensorisk rangering. Så når de har valgt vores Brown Ale, er det derfor ikke, fordi den er bedst til prisen, men fordi den er bedst - punktum, lyder det med stor stolthed i stemmen fra Martin Frederiksen, der står for daglige drift af bryghuset.

Aftalen med Vinmonopolet, der foregår gennem det norske vinimportselskab Vinum, betyder, at samtlige af de butikker i Norge, der modtager øllet, let vil kunne genbestille øllet fra Randers Bryghus to gange årligt. Og det faktum, at Randers Bryghus nu har været igennem det administrative arbejde, det kræver, for at kunne levere øl til Vinmonopolet, åbner samtidigt op for, at bryghuset med tiden kan sende andre varer af sted til Norge. Blandt andet har de i øjeblikket en Barley Wine til vurdering hos Vinum.

-Vinum har adgang til 207 Vinmonopolet-butikker i Norge, så det er et helt nyt marked, vi åbner op for. Det er rigtigt spændende, siger Martin Frederiksen, der kan fortælle, at handlen allerede har haft en positiv indvirkning på virksomhedens halvårsregnskab.

I øjeblikket brygger Randers bryghus i snit fire gange om ugen. Foruden bryggeriets egne øl, brygger de også øl på bestilling fra andre såkaldte fantombryggerier. På billedet ses bryggeriets Cascade IPA, der netop har rundet 100.000 solgte enheder. Pressefoto: Dennis Poulsen
Annonce

Norsk blåstempling

Men det er ikke kun i Norge, at handlen kan få betydning for det randrusianske bryggeri.

- Det rigtigt interessante er, at det er et nyt marked, vi åbner op for. Men det bliver også vand på møllen herhjemme, for når jeg kan sige, at nordmændene, der er utroligt kritiske i deres valg, har valgt os til, så er det uvurderlig markedsføring, siger Martin Frederiksen, der sammenligner det lidt med at vinde en konkurrence for bedste bryg i Belgien og Tyskland med den forskel, at konkurrencerne ikke nødvendigvis fører bestillinger med sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce