x
Annonce
Randers

Randers Bryghus står over for rekordår

I løbet af 2016 har godt 455.500 flasker været en tur gennem bryghusets tappelinje. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Randers Bryghus forventer sorte tal på bundlinjen, når regnskabet for 2016 ligger klart til marts.

Randers: - Det endelige regnskab er endnu ikke gjort op. Men det ser ud til, at det bliver det bliver det bedste regnskab nogensinde. Men hvordan det ender, kan vi ikke sige før i marts, siger en begejstret salgschef Søren Brüner.

I løbet af 2016 har godt 455.500 flasker været en tur gennem bryghusets tappelinje. Og det i sig selv er en ny rekord, der blandt andet skyldes, at Randers Bryghus har fået et samarbejde op at stå med flere af de såkaldte fantombryggerier, som ligger inde med opskrifterne på øl, men som ikke selv har faciliteterne til at brygge. Det gælder blandt andet Røde Port i Roskilde, Holbæk Bryghus og Vadehavsbryggeriet, der alle har fået brygget deres øl i Randers i løbet af sidste år.Men det er ikke den eneste grund til, at Randers Bryghus forventer et godt årsresultat for 2016. Også bryggeriets udlejning af iltbaserede fadølsanlæg har overgået bryghusets vildeste fantasier.

Annonce

Tidligere årsregnskaber for Randers bryghus

Resultatopgørelse for 2015: - 17.040 kronerResultatopgørelse for 2014: + 86.789 kroner

Resultatopgørelse for 2012/2013: - 552.229 kroner

Kilde: Årsrapporter for Bryghuset i Randers A/S

Salgschef Søren Brüner har god grund til at smile i disse dage. I marts får Randers bryghus svar på, om 2016 har givet rekord. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Reddet fra konkurs

- Det er eksploderet fuldstændigt. En af grundene er, selvfølgelig, at vi rent prismæssigt ikke er dyrere end andre. Så her kan de få kvalitetsøl til stort set samme pris som hos de store bryggerier, fortæller Søren Brüner, der også fremhæver Randers Bryghus' samarbejde med samtlige af Randers' Rema 1000-butikker, der blev etableret i slutningen af 2015, som en af grundene til vækst.

- Det giver også noget. For de gør meget for, at der skal ske noget lokalt, siger Søren Brüner.

Det har ikke altid ligget i kortene, at det skulle gå Randers Bryghus så godt. Den 26. juni 2012 kunne Randers Amtsavis fortælle, at brygger Stefan Kappel havde måttet opgive at drive Randers Bryghus videre og derfor havde indgivet konkursbegæring. Men allerede 14. august samme år kunne avisen bringe den gode nyhed, at United Beverage Aps på foranledning af lokale kræfter havde valgt at opkøbe bryggeriet. Og nu - godt fireogethalvt år senere - forventer bryghuset altså at slå rekord.

Flere muligheder

Også bryggeriets administrative chef Martin Frederiksen ser positivt på det kommende årsregnskab, om end han er forsigtig med at udråbe regnskabet til rekord, før tallene ligger klar i marts. - Men det er rigtigt, at når vi ser på tallene, så ser det ud til, at vi får sorte tal på bundlinjen, siger han.Han forklarer blandt andet det gode resultat med, at bryggeriet er blevet bedre til at tjene penge.- Hvis man har en virksomhed, hvor leverandørerne tror, at man er konkurstruet, vil de have deres penge hurtigt. Men eftersom vi gennem et par år har bevist vores evne til altid at betale vores regninger til tiden, tror de på os. Og det har gjort, at vi kan investere i nye projekter, siger Martin Frederiksen, der forklarer, at de forlængede betalingsfrister blandt andet har gjort det muligt for bryghuset at investere i nye iltbaserede fadølsanlæg. Fadølsanlæg, som har været med til at give regnskabet for 2016 et puf i den rigtige retning.- Så det åbner op for andre muligheder, når man har lidt penge på kontoen, siger han.

To om kreativiteten

Selv om økonomien har haft en stor rolle at spille, mener den administrative chef også, at andre ting har spillet ind på det gode årsresultat. - Vi har haft et år med godt sammenhold blandt medarbejderne og med en ny brygger, Valentin Ciocan. Så vi har to bryggere nu, og når der er to om at være kreative, så får man nogle bedre ideer. Derudover fortjener produktionen ros også for, de er blevet bedre og har udviklet sig fagligt, siger han.Den positive udvikling har også betydet, at Randers Bryghus i år vil udvide tankkapaciteten med to 6000 liters tanke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Randers

Skoler og institutioner er 'helt klar' efter påske, melder kommunen - Mor er lidt bekymret

Randers

Hvordan holder man påskefrokost sammen hver for sig? Få tip til både teknologi og kreativitet

Randers

Seks-årige Felix’ død har sendt borgerforslag i Folketinget: Mere end 25.000 underskrifter på et døgn

Annonce