x
Annonce
Erhverv

Randers Bryghus udvider

På billedet ses brygmester Jesper Petersen, der er en af Randers Bryghus' brygmestre. Han får nu endnu mere brygge på. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Det går godt for det lokale bryghus. Det kommende årsregnskab for 2016 viser sorte tal på bundlinjen, og forventningerne til næste års regnskab er høje. Derudover har bryghuset netop taget nabobygningen i brug.

Randers: Randers Bryghus får mere plads - nærmere bestemt 400 kvadratmeter mere at boltre sig på - helt uden at flytte sig. Det gjorde bryggeriets nabo, fodtøjvirksomheden Green Comfort nemlig i august. Og bryghuset har derfor valgt at overtage dens lejemål. Den ekstra plads, der allerede er taget i brug til lager, skal give mere rum at producere øl i. Til gengæld vil fremtidige ølsmagninger foregå i et lokale for sig og ikke i produktionsområdet, som det tidligere har været tilfældet, fortæller bestyrelsesformand for Randers Bryghus, Søren Erik Bach:- Når vi er 20-25 personer samlet til en smagning, er det bedre, at man efter en god middag kan gå ud og se produktionen i stedet for, at man sidder midt i den.

Annonce

Kunderne er i hus

Som Randers Amtsavis tidligere har beskrevet, forventer Randers Bryghus et rekordgodt årsregnskab for 2016. Årsregnskabet ligger først klar i slutningen af marts, men Søren Erik Bach afslører, at det endelige resultat kommer til at lægge et sted mellem 100.000 og 150.000 kroner, hvilket er et stykke over det årsresultat, bryghuset kunne fremvise i 2015 på 86.789 kroner.Det er også årsagen til, at bryghuset vælger at udvide i år.- Vi har kunderne i hus, og vi producerer betydeligt mere, end vi plejer at gøre, siger Søren Erik Bach.

Vil øge omsætningen

Særligt Randers Bryghus' arbejde med at brygge øl for de såkaldte fantombryggerier - der er kendetegnet ved, at de ikke råder over et bryggeri, men bidrager med opskrifter, mens andre brygger øllet - er i høj grad årsagen til bryghusets succes.

- Det er især dét, der øger omsætningen. For det er ikke så likviditetskrævende, som det er at hype sine egne varer gennem markedsføring, forklarer Søren Erik Bach.

Af samme grund har Randers Bryghus netop anskaffet sig to nye 7000 liters rustfrie ståltanke, som skal bruges til at brygge endnu mere øl for andre i det indeværende år.

- De fleste mikrobryggerier har røde tal på bundlinjen, så derfor skal der mere produktion til, for at man kan få det til at løbe rundt. For hvis ikke man kan få omsætningen op, kan det ikke hænge sammen med de faste omkostninger, forklarer Søren Erik Bach, der - hvis alt går efter planen - forventer, at årsregnskabet for 2017 vil vise en øget omsætning på 30 procent i forhold til 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Annonce