Annonce
Erhverv

Randers Bryghus udvider

På billedet ses brygmester Jesper Petersen, der er en af Randers Bryghus' brygmestre. Han får nu endnu mere brygge på. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Det går godt for det lokale bryghus. Det kommende årsregnskab for 2016 viser sorte tal på bundlinjen, og forventningerne til næste års regnskab er høje. Derudover har bryghuset netop taget nabobygningen i brug.

Randers: Randers Bryghus får mere plads - nærmere bestemt 400 kvadratmeter mere at boltre sig på - helt uden at flytte sig. Det gjorde bryggeriets nabo, fodtøjvirksomheden Green Comfort nemlig i august. Og bryghuset har derfor valgt at overtage dens lejemål. Den ekstra plads, der allerede er taget i brug til lager, skal give mere rum at producere øl i. Til gengæld vil fremtidige ølsmagninger foregå i et lokale for sig og ikke i produktionsområdet, som det tidligere har været tilfældet, fortæller bestyrelsesformand for Randers Bryghus, Søren Erik Bach:- Når vi er 20-25 personer samlet til en smagning, er det bedre, at man efter en god middag kan gå ud og se produktionen i stedet for, at man sidder midt i den.

Kunderne er i hus

Som Randers Amtsavis tidligere har beskrevet, forventer Randers Bryghus et rekordgodt årsregnskab for 2016. Årsregnskabet ligger først klar i slutningen af marts, men Søren Erik Bach afslører, at det endelige resultat kommer til at lægge et sted mellem 100.000 og 150.000 kroner, hvilket er et stykke over det årsresultat, bryghuset kunne fremvise i 2015 på 86.789 kroner.Det er også årsagen til, at bryghuset vælger at udvide i år.- Vi har kunderne i hus, og vi producerer betydeligt mere, end vi plejer at gøre, siger Søren Erik Bach.

Annonce

Vil øge omsætningen

Særligt Randers Bryghus' arbejde med at brygge øl for de såkaldte fantombryggerier - der er kendetegnet ved, at de ikke råder over et bryggeri, men bidrager med opskrifter, mens andre brygger øllet - er i høj grad årsagen til bryghusets succes.

- Det er især dét, der øger omsætningen. For det er ikke så likviditetskrævende, som det er at hype sine egne varer gennem markedsføring, forklarer Søren Erik Bach.

Af samme grund har Randers Bryghus netop anskaffet sig to nye 7000 liters rustfrie ståltanke, som skal bruges til at brygge endnu mere øl for andre i det indeværende år.

- De fleste mikrobryggerier har røde tal på bundlinjen, så derfor skal der mere produktion til, for at man kan få det til at løbe rundt. For hvis ikke man kan få omsætningen op, kan det ikke hænge sammen med de faste omkostninger, forklarer Søren Erik Bach, der - hvis alt går efter planen - forventer, at årsregnskabet for 2017 vil vise en øget omsætning på 30 procent i forhold til 2016.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Erhverv

Corona bragte virksomheds nybyggeri i fare - hjælp fra myndighederne fik projektet på sporet i tide

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Annonce