Annonce
Sport

Randers Cimbria har kniven for struben: Finaledrømme led stort knæk efter dramatisk nederlag

Charlie Burgess tog sagerne i egen hånd i kampens slutning, men det var ikke nok til at sikre en sejr i den livsvigtige semifinale to mod Horsens IC. Foto: Annelene Petersen

Chris Nielsen havde muligheden for at sende kampen i forlænget spilletid i de døende sekunder af semifinale to mod HIC, men han brændte og Randers har derfor ryggen mod muren.

Randers: Der var stort pres på Randers Cimbria i det andet semifinaleopgør mod HIC. Ligesom i kvartfinalerne mod Hørsholm tabte randrusianerne nemlig knebent det første opgør i Forum Horsens.

I en propfyldt Arena Randers, hvor der også var dukket mange HIC-supportere op, blev der gået til stålet fra begge mandskaber mandag aften.

Randers Cimbria havde muligheden for at sende kampen i forlænget spilletid, men Chris Nielsen brændte skudmuligheden, og derfor tabte holdet 79-81. En bitter pille at sluge for Erik Olsons tropper.

Randers Cimbrias topscorer i grundspillet Kyndahl Hill viste prøver på sit alsidige spil i kampens begyndelse, hvor han forhindrede to HIC-scoringer ved at blokere bolden.

Efter en god indledning på opgøret fra hjemmeholdet overtog HIC og styringen efter flere trepointscoringer i træk, og randrusianerne begyndte som tidligere på sæsonen at vise defensive svaghedstegn.

Ligesom i første semifinale skulle Erik Olsons madskab bestige et stort gult bjerg på grund af en dårlig indledning på kampen, og efter første periode førte favoritterne fra HIC med 21-29.

Gæsternes opskrift på succes var meget simpel. En bold ind til center Kevin Larsen, der har en fysisk de færrest kan matche, og derefter svigtede han sjældent foran kurven.

I løbet af anden periode begyndte det at se håbløst ud for randrusianerne, der kom længere og længere bagud. Flere HIC-spillere viste storspil heriblandt Kevin Larsen, Lawrence Alexander og Vedran Borovcanin.

Midt i anden periode var forspringet helt oppe på 17 point, men så trådte amerikanske Kyndahl Hill igen i karakter i begge ender af banen, og det var med til at mindske forspringet, da de to hold gik til pause. Der var dog stadig et stykke vej for Randers Cimbria, der var bagud 40-50.

Annonce

DM semifinalekamp nr. 2

Randers Cimbria - Horsens IC: 79-81 (40-50)Perioderesultater: (21-29), (19-21), (19-14), (20-17).Randers Cimbria: Charlie Burgess 20, Chris Nielsen 17, Kyndahl Hill 17, Marinus Mouboe 8, Jerrel Williams 7, Devon Thomas 6, Deuce Bello 4Topscorere Horsens: Kevin Larsen 20, Lawrence Alexander 18Rebounds: Randers Cimbria 40 og Horsens IC 46.

Dramatisk afslutning

Tredje periode begyndte i et hæsblæsende tempo, hvor hjemmeholdet især virkede ekstra sultne, og det gav pote. Midt i perioden var gæsternes forspring reduceret til fem point. Kyndahl Hill og Chris Nielsen var de mest fremtrædende spillere, men også Marinus Mouboe bød sig til med scoringer og godt forsvarsspil.

Kampens helt store højdepunkt kom da Kyndahl Hill leverede en vanvittig blokering på den ellers så fysiske Kevin Larsen, der røg i gulvet. Det fik Arena Randers' tag til at løfte sig, og stemningen blandt hjemmepublikummet var i top inden fjerde periode.

Randrusianerne fortsatte i begyndelsen af fjerde periode, og med otte minutter tilbage af kampen bragte kaptajn Chris Nielsen holdet foran for første gang i kampen.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage. Med to minutter tilbage var gæsterne foran med tre point, hvilket mest af alt skyldtes flere brændte chancer fra det kronjyske mandskab.

Chris Nielsen fik muligheden med få sekunder for at udligne med en trepointscoring, men han brændte, og Randers Cimbria måtte derfor gå fra banen med et nederlag på 79-81.

Kaptajnen var ærgerlig, men også fattet efter kampen.

- Det var en fantastisk kamp, og det var de helt små marginaler, der blev forskellen. Begge hold gjorde hinanden bedre, og det var i den grad slutspilsniveau, sagde Chris Nielsen.

Til gengæld var han ikke tilfreds med randrusianernes indledning på kampen.

- Vi kom lidt nonchalant ind til kampen, og det er der ikke råd til mod et hold som Horsens. Jeg vil ikke pege fingre ad nogen, men nogle af de unge spillere, skal lære, at i de her kampe skal man være klar helt fra start, fortalte Chris Nielsen.

Både Chris Nielsen, og cheftræner Erik Olson tror stadig på deres chance for at komme i DM-finalen, selvom de er nede med 0-2 i serien.

- Vi skal tro på det, og vi så i dag, at vi har evnerne til det. Det var et meget hårdt nederlag, og jeg er virkelig frustreret lige nu, men vi skal nok komme igen, sagde Erik Olson.

En hård skæbne for randrusianerne, der nu er nødsaget til at vinde torsdagens kamp i Forum Horsens, hvis finaledrømmen skal gå i opfyldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce