Annonce
Sport

Randers Cimbria jagter finaleplads mod mægtige Horsens IC

Randers Cimbria-lejren kunne juble højlydt efter kvartfinalesejren over Hørsholm. Nu venter Horsens IC i en spændende semifinaleserie. Arkivfoto Axel Schütt

Onsdag aften skal Randers Cimbria forsøge at komme et skridt tættere på klubbens anden DM-finale, når semifinaleserien mod Horsens IC fløjtes i gang. Horsensianerne vandt grundspillet, og er derfor store favoritter i serien.

Annonce

Randers: Randers Cimbria har ramt formen på det rigtige tidspunkt.

Efter en svingende sæson i grundspillet og en femteplads i tabellen overraskede Erik Olsons tropper i kvartfinalerne ved at vinde tre på stribe mod Hørsholm 79'ers, hvilket sikrede klubben en plads i semifinalerne. Her venter mægtige Horsens IC, der sluttede grundspillet på Basketligaens førsteplads.

Forud for semifinaleserien mod Horsens IC har Randers Amtsavis taget en snak med Horsens Folkeblads sportsjournalist Anders Møllenberg, der har dækket Horsens IC de seneste seks år.

Hvordan ser Horsens IC på Randers Cimbria som modstander i semifinalerne?

- Holdet mente selv, at de var ligeglade med, hvem de skulle møde i semifinalerne, men det er min helt klare overbevisning, at de hellere ville have mødt Hørsholm. Der var en følelse af, at de havde vundet den serie 3-0 uden de store problemer, mens man ikke altid helt ved, hvor man har Randers Cimbria, siger Anders Møllenberg.

Annonce

Giganten Kevin

Horsens IC har ikke haft de store problemer i grundspillet, medmindre modstanderen har heddet Bakken Bears.

- Sæsonmålet var naturligvis top 2, og det nåede man på sikker vis gennem en førsteplads. Derfor har det da også været en god sæson med meget få svipsere. Generelt har Horsens holdt et stabilt højt niveau gennem hele sæsonen.

Hvilke spillere vil du særligt fremhæve for Horsens IC?

- Man kan ikke komme udenom Kevin Larsen. Han har været outstanding, og jeg har aldrig set en så god spiller som ham i de seks år, jeg har fulgt holdet. Randers skal have en plan for at stoppe for ham, for ellers har de ikke en chance for at gå videre.

Selvom Horsens IC ifølge Anders Møllenberg hellere ville have mødt Hørsholm i semifinalerne, er han overbevist om, at Horsens går videre til finalen.

- Jeg tror, Randers maksimalt kan vinde en kamp. Det ville være en kæmpe skuffelse for Horsens IC, hvis de ikke når finalen, og det forventer jeg helt sikkert også, de gør, siger Anders Møllenberg.

Første semifinale spilles onsdag aften i Forum Horsens klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce