Annonce
Sport

Randers Cimbria skifter overraskende ud på trænerposten

Erik Olson er fortid i Randers Cimbria. Landsmanden Jimmy Moore overtager nemlig trænerposten i den kommende sæson. Arkivfoto: Morten Pape

DM-bronze var ikke nok til, at Randers Cimbria ville forlænge samarbejdet med Erik Olson. I stedet skal landsmanden Jimmy Moore stå i spidsen for Kronjyllands baskethold i den kommende sæson.

Annonce

Randers: Randers Cimbria skifter ud på trænerposten. Fra den kommende sæson skal amerikanske Jimmy Moore stå i spidsen for den kronjyske klub. Det bekræfter klubbens sportsdirektør Morten Hansen overfor Randers Amtsavis.

Dermed har Randers Cimbria også sagt farvel til Erik Olson, der altså kun nåede en enkelt sæson som træner i klubben. Det på trods af, at Randers Cimbria havde sin bedste sæson i mange år, hvilket resulterede i klubbens blot anden DM-medalje, da de i maj besejrede Næstved i kampen om DM-bronze. Ifølge Morten Hansen kunne Randers Cimbria og Erik Olson ikke nå til enighed.

- Forhandlingerne brød sammen med Erik Olson. Der var ikke nok gensidig kontakt fra begge parter, og derfor begyndte vi at kigge efter en anden træner, siger Randers Cimbrias sportsdirektør Morten Hansen til Randers Amtsavis.

Morten Hansen glæder sig nu i stedet til samarbejdet med 45-årige Jimmy Moore, der selv har masser af erfaring som spiller.

- Vi får en rigtig dygtig træner ind. Han har trænet Collegebasket i USA de seneste 10 år, og så har han spillet i flere lande selv. Han har blandt andet spillet i den daværende danske klub BF Copenhagen fra 2001 til 2003, fortæller Morten Hansen.

Jimmy Moores store erfaring i basketsporten var udslagsgivende for, at Randers Cimbria valgte at ansætte amerikaneren som cheftræner.

- Vi får nu en træner med lidt mere erfaring, end vi havde i Erik Olson. Vi ser det som en positiv ting, at Jimmy Moore også selv har spillet i mange år. Han har prøvet det hele på sin egen krop. Han har også udvist en stor lyst til at komme tilbage til Danmark, forklarer Morten Hansen.

Annonce

Mangler de sidste brikker

Med afklaringen på trænerposten kan Randers Cimbria nu fokusere på at få samlet en trup frem mod den nye sæson.

- Det er naturligvis vigtigt, at vi har trænerposten på plads. Nu skal vi have de sidste brikker på plads, og jeg forventer, at vi har de sidste spillere på plads inden for kort tid, siger sportsdirektøren.

Det står allerede klart, at holdets to rutinerede stjerner Chris Nielsen og Charlie Burgess er at finde på holdet i næste sæson. Der arbejdes derudover på at forlænge samarbejdet med Devon Thomas og Kyndahl Hyll, der begge viste højt niveau i sidste sæson.

Randers Cimbria har dog også sagt farvel til et par spillere. Nigerianske Deuce Bello er blevet sorteret fra, mens Simon Bjørnebo har sagt farvel til klubben for i stedet at spille i Aarhus. Morten Hansen er fortsat optimistisk frem mod næste sæson.

- Vi vil have et større fokus på at have unge danske spillere, og det har vi også lagt vægt på i udvælgelsen af Jimmy Moore som træner. Der vil naturligvis stadig være udenlandske spillere, så vi har en god balance. Vi har fortsat en ambition om at ende blandt de fire bedste i Basketligaen næste år, slutter Morten Hansen.

Jimmy Moore ankommer til Randers i slutningen af måneden, hvorefter træningen i Cimbria begynder i uge 31.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce