Annonce
Randers

Randers' coronahjælp vokser: Julie, Cecilie og mere end 300 andre har meldt sig som vikarer hos kommunen

Julie Hammershøj Stobbe (tv.) og Cecilie Rose Andersen (th.) er to af de mere end 300 borgere i Randers Kommune, som har meldt sig som vikarer, hvis kommunen oplever et stigende sygefravær på grund af coronavirussen. Foto: Randers Kommune
Julie Hammershøj Stobbe og Cecilie Rose Andersen, som begge er sygeplejestuderende, har meldt sig til Randers Kommunens jobbank, som skal bidrage til, at kommunen har personale nok i forbindelse med coronaepidemien. Cirka 330 borgere har tilmeldt sig jobbanken.

Randers: Cirka 330 borgere har meldt sig til Randers Kommunes jobbank, som skal sikre, at ældre, udsatte og syge fortsat får den hjælp, de har brug for, hvis kommunens ansatte bliver syge.

I jobbanken er mange forskellige fagpersoner tilmeldt, blandt andet pædagoger, social- og sundhedshjælpere og sygeplejersker. Det er både borgere, som er under uddannelse, og borgere, som har relevante uddannelser, men som sidder i andre stillinger eller er gået på pension.

- Der har været stor interesse for jobbanken, og der er rigtig mange, der har stillet sig til rådighed. Vi er taknemmelige for, at der er interesse for at bakke op om, at vi i den offentlige sektor kan blive ved med at levere de serviceydelser til borgerne, som vi skal, også i en svær situation, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Hvis de tilmeldte borgere kommer i arbejde gennem jobbanken, får de overenskomstmæssig løn på lige fod med kommunens øvrige ansatte.

Annonce

En samfundspligt at hjælpe

Det er især på sundhed-, omsorg- og socialområdet, at Randers Kommune kan få brug for de tilmeldte borgere i jobbanken.

Derfor har de to sygeplejerskestuderende Julie Hammershøj Stobbe og Cecilie Rose Andersen valgt at melde sig til jobbanken, så de kan hjælpe til, hvis kommunen oplever et stigende sygefravær.

- Jeg har meldt mig, fordi jeg mener, det er en samfundspligt at hjælpe, hvor man kan, i sådan en krise. Nu har jeg selv nogle ældre i min omgangskreds og familie, så jeg ved også, at der er risici ved det. Jeg er ikke selv svag eller har sygdomme på nogen måde, men det er jo nemt at smitte andre, siger Cecilie.

- Jeg vil gerne hjælpe til der, hvor der er behov for det. Jeg ved, hvor pressede de forskellige steder er, og jeg ved, hvor pressede de sandsynligvis kommer til at blive, så hvis jeg kan hjælpe, så vil jeg gerne det, supplerer Julie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce