Annonce
Læserbrev

Randers er mere end Mokai og kiksede franske får

Annonce

Læserbrev: Jeg blev så træt. Måske var det virkelig et velment indslag, men det virkede bare alt for let at lave endnu en Randers-historie, da TV2 Østjylland i sidste uge zoomede ind på de franske får på Slotspladsen som det mest kulturelle indslag i Randers Festuge. Der gik da heller ikke mange timer, før Instagram-influenceren Anders Hemmingsen havde spottet dem og lagt dem ud som endnu et eksempel på, at vi i Randers bare er lidt dummere - wannabes, der tåger rundt efter den næste Mokai eller øl-koncert. Kulturelle er vi i hvert fald ikke.

I stedet skulle TV2 have vovet sig ind i byrådssalen samme aften for at få en update på udviklingen i Randers. Borgmester Torben Hansen fortalte på sin egen kompetente, energiske, nede på jorden - ja faktisk ærke-randrusianske måde om den by, som han er født og opvokset i, og som han i dag står i spidsen for. Her kunne TV2 have hørt om rejsen, der inspirerede kineserne til at bygge en kopi af Randers, om visionerne for Byen til Vandet og få en status på Naturpark Randers Fjord. Men først og fremmest kunne de have oplevet den menneskelighed, der prægede hele borgmesterens foredrag indefra.

"I Randers vil vi stadig hinanden", understregede borgmesteren.

Nogen vil mene, at det er en temmelig løs påstand. Og selvfølgelig er den umulig at bevise. Men hvis man kunne skrive under på den, tror jeg, masser af randrusianere stod klar. Jeg gjorde i hvert fald ... og nu kommer grunden til, at jeg overhovedet satte mig ned og skrev et læserbrev: Den anden dag i Rema oplevede jeg nemlig et eksempel på, at vi stadig vil hinanden i Randers. Jeg havde kun kontanter med, som butikken ikke tog imod på det tidspunkt. Øv, det vidste jeg ikke. Jeg indstillede mig på at lade mine varer ligge i butikken. Men kvinden bag mig rømmede sig. Hun ville gerne betale, sagde hun. "Fint", tænkte jeg, "hun betaler med sit dankort, og så giver jeg hende kontanterne". Men nej, det var ikke det, hun havde tænkt. "Jeg betaler bare. Det er fint. Hav en god aften," sagde hun og var væk.

Vildt. Og meget mere Randers end både Mokai og kiksede franske får. Hvis I spørger mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce