Annonce
Randers

Randers får del i millionpulje: Bedre cykelparkering på vej ved banegården

Fremover bliver der plads til langt flere cykler på banegården i Randers. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark
Et tilskud fra Transportministeriet gør det muligt for Randers Kommune at forbedre forholdene for randrusianske pendlere, der tager cyklen til og fra toget.

Randers: Randers Kommune får penge til ny og større cykelparkering ved Randers Station. Det står klart efter at Folketingets transportudvalg forleden blev færdig med at behandle ansøgninger til en pulje på 50 millioner kroner, som er øremærket forbedringer af sammenhængen mellem cykler og den offentlige transport.

I alt er der blevet uddelt tilskud på lidt mere end 26 millioner kroner til flere end 30 projekter rundt omkring i landet. Ifølge det randrusianske folketingsmedlem Malte Larsen (S), der sidder i transportudvalget på Christiansborg, har alle de ansøgere, der passede ind i puljen, fået del i pengene. At der står 24 millioner kroner tilbage i puljen skyldes dermed ikke mangel på vilje til at uddele dem, men snarere mangel på ansøgere - formentlig på grund af et krav om, at ansøgerne selv skal stille med 50 procent af finansieringen.

Randers Kommune har fået godt 300.000 kroner til at forbedre cykelfaciliteterne ved Randers Station, og skal derudover selv kaste et tilsvarende beløb i projektet.

Annonce

Kan gå i gang nu

Helt konkret skal pengene i Randers bruges til dels at udvide de eksisterende cykelparkeringsfaciliteter ved banegården og dels etablere en helt ny cykelparkering på stedet, så der fremover vil være plads til langt flere af dem, der tager cyklen til og fra toget. Derudover overvejer kommunen også at etablere et såkaldt "flexareal" på banegården med plads til parkering af blandt andet ladcykler.


Vi har haft fokus på at gøre det nemmere at skabe sammenhæng mellem cyklen og den offentlige transport. En del af den grønne omstilling vil være at få flere til at tage fremtidens elektriske tog og lette adgangen til togene.

Malte Larsen, socialdemokratisk folketingsmedlem


Det er endnu uvist, hvornår de nye cykelfaciliteter vil stå klar, men ifølge Malte Larsen bliver pengene stillet til rådighed for kommunen med det samme.

- Så vi kan bare gå i gang, fastslår han.

Han fortæller desuden, at han har store forventninger til de flere end 30 projekter, der har fået støtte fra puljen, og som nu kan realiseres til fordel for cyklisterne i den kollektive trafik.

- Vi har haft fokus på at gøre det nemmere at skabe sammenhæng mellem cyklen og den offentlige transport. En del af den grønne omstilling vil være at få flere til at tage fremtidens elektriske tog og lette adgangen til togene. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i de mange projekter landet over, siger han.

Ansøgerne har været offentlige myndigheder, trafikselskaber eller offentligt ejede selskaber.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce