Annonce
Randers

Randers får direkte tog til Tyskland

Inden længe bliver det igen muligt at køre med tog direkte fra Randers til Tyskland. Arkivfoto

Hver anden time bliver der afgang til Flensborg. To gange i døgnet kører toget helt til Hamborg.

Når DSB 13. december skifter dette års køreplan ud med næste års ditto, bliver det igen muligt at stige på tog i Randers, der kører hele vejen til Tyskland uden at skulle skifte undervejs.

Og hvor der - sidst der kørte internationale tog til og fra Randers - kun var en enkelt afgang i døgnet, bliver det nu muligt en gang hver anden time at stige på et tog til Flensborg eller af et der kommer fra den tidligere danske by i Sydslesvig.

Den nye togforbindelse bliver mulig, fordi DSB laver en lang række ændringer i køreplanen. Flensborg er tidligere først og fremmest blevet betjent med tog fra København, således at det krævede et togskift i Middelfart for at komme fra Randers til den tidligere danske by.

Udover den bedre komfort, som det giver, at rejsende kan køre direkte uden at skulle skifte tog, bliver turen også kortere. I dag er toget tre timer og halvtreds minutter om at nå Flensborg - fremover kan det gøres 35-45 minutter hurtigere.

Om valget af at lade toget begynde i Aalborg fremfor København siger informationschef i DSB Tony Bispeskov:

»Vi mener, at det er en mere naturlig forbindelse.«

Han peger på, at borgmestrene i henholdsvis Aarhus og Flensborg tidligere har efterspurgt bedre forbindelser på langs ned gennem Jylland. Det ønske efterkommer DSB nu, så også kunderne nord for Aarhus får glæde af det. Udover at toget standser i Randers får også rejsende i blandt andet Hobro og Hadsten glæde af ændringen.

To gange i døgnet kører togene videre til og fra Hamborg, mens resten af afgangene får korte overgange til tog videre mod Hamborg, hvor der nærmest er omstigning til resten af Europa.

»Vi er glade for igen at betjene Randers med internationale tog, og vi både håber og tror, at passagererne vil tage godt imod dem,« siger informationschefen.

Mens der dagligt nok ikke er mange pendlere mellem Randers og Sønderjylland eller Tyskland, kommer det til at være en stor gevinst for fritidskunderne, at de får en direkte togforbindelse hver anden time mellem Syd- og Sønderjylland og Nord- og Østjylland.

En lille sidegevinst ved de nye togafgange fra Randers til Flensborg er, at det samtidig bliver hurtige at køre i tog mellem Randers og Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce