Annonce
Randers

Randers får sin helt egen yoga-festival

Der bydes på massevis af øvelser for sjæl og krop, når Randers Yoga Festival skal holdes til august. Arkivfoto

22 forskellige varianter af den populære sport kan prøves af, når Randers sørger for rammerne til en yoga-festival, hvor der forventes mellem 300 og 350 deltagere.

Byens bedste fodboldspillere fra Randers FC gør det. Smedene gør det. Kontormusene gør det. Direktøren, kassedamen og dem med blåt blod gør det.
Annonce
Yoga har for alvor fået fat i folk, og nu kommer der som noget helt nyt en Yoga Festival til Randers.
Med andre ord en hel weekend, hvor den står på yoga i alle forskellige afskygninger. Det er, hvad Randers kan se frem til i weekenden lørdag 27. og søndag 28. august.
Yogaen kommer til at skulle udføres i 22 forskellige udgaver, så der kan shoppes og plukkes rundt i det specielle smidige univers, formedelst 75 kroner som det koster at deltage i det hele, hele weekenden.
»Det er meget billigt, når man tager i betragtning at en enkelt yogatime plejer at koste 85 kroner. Her kan du få en smagsprøve på 22 forskellige yoga-tilbud for 75 kroner. Men man kan altså langt fra holde ud at prøve det hele,« kommer det fra Hening Wilsten. Han er den ene halvdel af ægteparret, der sammen med sin hustru Irrene Wilsten iværksatte den gratis sommer-yoga i Tøjhushaven for fire år siden.

Vil løfte yogaen

»Vi gør det, fordi vi meget gerne vil være med til at løfte yogaen i Randers. Den er godt på vej, og vi er meget stolte af, at sommeryogaen i Tøjhushaven hver eneste gang kan mønstre mellem 35 og 70 deltagere,« fortæller Hening Wilsten.
Til festivalen bliver konkurrence-genet mellem diverse yogalærere lagt hjemme skuffen. I stedet bliver der arbejdet på tværs for at lave så god en festival som muligt. Der er mange yoga-undervisere med fra Randers, og for at få fyldt programmet helt ud, er der hentet hjælp fra yoga-lærere fra Aarhus.
Alle stiller op gratis for at vise, hvad de kan, og for at vise mangfoldigheden i yoga, oplyser Hening Wilsten.
Yoga-bagmændene har sat sig for at vise, at yoga er for alle. For kvinder og mænd, gravide kvinder og rigtige mænd, runde og smalle, ældre og børn, stive og bøjelige, raske og stressede, begyndere og meget øvede og endda for løbere.
»Yoga for løbere har vi ikke prøvet af før, men det må være noget, som kan komme mange løbere til gavn. Det kan hjælpe løbet meget at kombinere udholdenhed med smidighed, og løberne kan selv få at se, hvordan kroppen og åndedrættet bliver bedre,« siger Hening Wilsten.

Godt eller dårligt vejr

Der er to indendørsmuligheder på festivalen, hvis vejret er dårligt. Nemlig i Remisen og FOF Huset på J. V. Martins plads i Randers. Bliver vejret godt, tages Tøjhushaven også i brug.
»Vi regner med 300 til 350 deltagere,« siger Hening Wilsten.
Der bliver åbnet med meditation af Hening Wilsten og Lars Roed Andersen. Derefter går det løs med 22 events.
Første event lørdag er Ashtanga Vinyasa Yoga ved Lise Pilgaard. Og så går det ellers slag i slag: Restorativ Yoga ved Signe Ross og Pernille Madsen, Meditation og Mindful Yoga ved Birthe Moksha, Intro til meditation ved Lars Roed Andersen, Traditionel Tantra Yoga ved Hening og Irrene Wilsten, Yin Yoga ved Kristine Mikkelsen, Yoga for begyndere og let øvede ved June Skaaning, Qigong ved Christina Bradley, Hormon Yoga ved Charlotte Holm Kold og Yoga for Rigtige Mænd ved Rikke Bressum. Lørdagen sluttes af med spirituelle toner ved bandet Deep Blue, samt get-together spisning i Remisen.

Slutter med chanting

Søndag lægges der ud med Chakra Yoga ved Casandra Renosto, efterfulgt af Yoga mod stress ved Mai Klemmensen. Derefter står den på Kundalini Yoga ved Paul G. Misfeldt, Familieyoga
Pernille L. M. Madsen, Motionsløb og Yoga for løbere ved Løbeklubben Moves Nadia Lunn/Maia Jensen, Gravid yoga ved Sally Bøye, Spirituel Yoga ved Tanya Aprile, Breath of Bali Yoga ved
Lisa Errebo, Ayurveda og lyengar Yoga ved Ilse Kjær Gaardahl og Harpe Yoga ved Manuela Rauff/C. Renosto. Festivalen sluttes af med koncert og fællessang/chanting, ledet af Ditte Kappel og Casandra Renosto.
Hvis man i øvrigt studser over stavemåderne i yogaparrets navne, Hening og Irrene, så må vi hellere slå fast, at den altså er god nok. Det kommer sig af at parret har været ved nummerolog, og Hening fik frataget et n i sit navn, mens Irrene, fik et ekstra r. Og Sørensen blev helt skiftet ud med Wilsten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers

Tidligere Randers-chef tiltalt for kreditkortsvindel

Annonce