Annonce
Randers

Randers får tre lokale politikere i Folketinget

Charlotte Broman Mølbæk, SF, er valgt til Folketinget. Dermed får Randers for første gang en repræsentant for dette parti på Christiansborg. Foto: Annelene Petersen
SF, Socialdemokratiet og Venstre får hver et mandat med bopæl i Randers i Folketinget. Til gengæld mister Randers et DF-mandat.

Randers: Randers får et trekløver af lokale politikere på Christiansborg.

Charlotte Broman Mølbæk bliver det første SF-folketingsmedlem valgt i Randers, siden Aage Frandsen i 1987. Hun har fået et flot valg, og er det ene af to SF-kredsmandater i Østjylland.

- Det er en totalt vild følelse. Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal gøre af mig selv, siger hun kort tid efter, at det står klart, at hun får plads på Christiansborg.

Det betyder, at hun forlader sin plads i Randers Byråd, da SF ikke tillader dobbeltmandater. Rosa Lykke Yde overtager Charlotte Broman Mølbæks plads, og bliver ny socialudvalgsformand.

Michael Aastrup Jensen er genvalgt for Venstre.

- Jeg havde aldrig drømt om, at jeg ville få det flotteste personlige valg nogensinde. Jeg er glad og ydmyg over, at så mange har stemt på mig, siger Michael Aastrup Jensen.

Han mener selv, at det gode resultat skyldes, at han har en lokal forankring i området, og ikke blot er fløjet ind fra København for at føre valgkamp.

- Nu vil jeg fortsætte kampen for området på Christiansborg, lover han.

- Jeg havde aldrig drømt om, at jeg ville få det flotteste personlige valg nogensinde.

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem

Tilbage til byrådsarbejdet

Malte Larsen, Socialdemokratiet, får også en plads i Folketinget, hvor han i lange perioder har været afløser for blandt andre Maja Panduro.

- Jeg er glad, og lettet over, at det store arbejde, som mange har gjort for at få mig valgt, er lykkedes. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Malte Larsen.

Randers har tidligere haft to socialdemokratiske mandater i Folketinget, men det lykkedes ikke denne gang. Iben Sønderup, der var spidskandidat i Randers Syd-kredsen, fik ikke stemmer nok.

- Det er selvfølgelig ærgerligt og skuffede. Vi her i kredsen har gjort alt, hvad vi kunne, og jeg er stolt af og rørt over det store arbejde, der er blevet gjort. Nu får vi forhåbentlig en ny regering, og det er det vigtigste, siger Iben Sønderup.

Nu glæder hun sig til igen at kaste sig over byrådsarbejdet for alvor, for i de seneste uger er energien blevet brugt på at føre valgkamp. At det ikke lykkedes at få en plads på Christiansborg skyldes især, at budskabet om at stemme personligt ikke er blevet gjort tilstrækkeligt klart for vælgerne, mener Iben Sønderup.

Annonce

DF-exit

Socialdemokraterne Leif Lahn Jensen, Djursland, og Daniel Toft Jakobsen, Favrskov, bevarer ligeledes deres pladser. Det lykkedes ikke eks-borgmester Anders G. Christensen, Venstre, at erobre en plads.

Britt Bager, der stiller op på Djursland for Venstre, blev genvalgt.

De to lokale folketingsmedlemmer for Dansk Folkeparti, Claus Kvist Hansen, valgt i Randers, og Kim Christiansen, der stillede op på Djursland, er ikke blevet genvalgt. Sidstnævnte bor i Mariager med sin kone, Pia Adelsteen, der også forlader Folketinget nu. Det sker frivilligt, idet hun valgte at satse på at stille op for DF som kandidat til Europa-Parlamentet. Hun blev ikke valgt ind, men har stadig sin plads i Mariagerfjord Byråd.

Malte Larsen har været vikar på Christiansborg flere gange. Nu er han blevet valgt. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Straffespark til Rusland

Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce