Annonce
Randers

Randers får universitetsklinik

Professor Berit Andersen, Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers, glæder sig over afdelingens nye status som universitetsklinik. Foto: Annelene Petersen
Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers får nu status som universitetsklinik. Det er Region Midtjylland og Aarhus Universitet, som for at styrke afdelingens forskning i kræftscreening har udnævnt afdelingen.
Annonce

Randers: Når afdeling for Folkeundersøgelser ved Regionshospitalet Randers 1. oktober bliver universitetsklinik, sker det for at gøre kræftscreening endnu bedre gennem ny forskningsbaseret viden.

Den nye titel som universitetsklinik gælder de næste fem år, hvor ambitionen er at øge og styrke afdelingens forskningsaktiviteter i screening for brystkræft, tarmkræft og livmoderhalskræft.

- Stort tillykke til både borgere og Regionshospitalet Randers med den nye universitetsklinik. Det er en stor anerkendelse af den forskningsindsats, der allerede bedrives på området. Samtidig understreger udnævnelsen, at der er behov for at udvikle mere viden inden for kræftscreening til gavn for befolkningen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce

Stor anerkendelse

Udnævnelsen til universitetsklinik sker efter, at et videnskabeligt bedømmelsesudvalg har vurderet afdelingens arbejde og forskningsindsats de seneste år.

- Det er et kvalitetsstempel af den meget fine forskning, der allerede bedrives i Afdeling for Folkeundersøgelser. Afdelingen er ambitiøs i sine videnskabelige aktiviteter, og vi glæder os til at øge samarbejdet om forskningen. Jeg håber desuden, at universitetsklinikken kan tiltrække flere eksterne fondsmidler og ad den vej også flere dygtige forskere, siger Jørgen Frøkiær, leder for Klinisk Institut, Aarhus Universitet.


- Det er et kvalitetsstempel af den meget fine forskning, der allerede bedrives i Afdeling for Folkeundersøgelser. Afdelingen er ambitiøs i sine videnskabelige aktiviteter, og vi glæder os til at øge samarbejdet om forskningen.

Jørgen Frøkjær, leder af Klinisk Institut, Aarhus Universitet


Siden 2018 har Afdeling for Folkeundersøgelser publiceret flere end 50 artikler i videnskabelige tidsskrifter.

Annonce

Glæder sig

Udnævnelsen glæder også Berit Andersen, professor i screening og leder af den nye universitetsklinik. Hun og afdelingens medarbejdere er stolte over anerkendelsen, og ser frem til at udvikle forskningen.

Afdeling og Folkeundersøgelser

Afdeling for Folkeundersøgelser er udnævnt til universitetsklinik med tilknytning til Aarhus Universitet fra 1. oktober 2020 og fem år frem.

Udnævnelsen er sket ved en faglig vurdering bestående af forskere fra Oslo Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet.

Afdeling for Folkeundersøgelser varetager administration, planlægning, koordination og udvikling af Region Midtjyllands tre kræftscreeningsprogrammer.

Læs mere på: www.cancerscreeningresearch.rm.dk

- Jeg glæder mig over denne nye status som universitetsklinik og forventer, at den kan bane vejen for endnu flere spændende nationale og internationale forskningssamarbejder inden for kræftscreening. Vi vil stræbe efter at igangsætte endnu flere tværfaglige samarbejder for at få flere perspektiver på udvikling af screeningsprogrammerne, siger Berit Andersen.

Afdeling for Folkeundersøgelser forsker i blandt andet effekten af kræftscreening, den nødvendige information til befolkningen for at de kan træffe informerede valg og udvikler tiltag, der kan lette adgangen til screening for forskellige befolkningsgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce