Annonce
Randers

Randers får verdensskov: Børn har plantet 680 træer på Nordre Fælled

Nordre Fælled fik fredag en lille, rund skov med 680 træer, plantet af børn fra Jennumparkens Fritidshjem. Meningen er at gøre opmærksom på FN's verdensmål. Foto: Randers Kommune
Randers har fået en verdensskov. Den ligger på Nordre Fælled og skal minde os alle om FN's 17 verdensmål.
Annonce

Randers: Danmarks første verdensskov, kalder Randers Kommune den 680 træer store cirkel, der er plantet til på Nordre Fælled. Skoven er delt op i 17 felter, et for hvert af FN's verdensmål, og hvert felt består af 40 træer af samme art. Og mellem felterne er der en sti, man kan gå på.

Fredag blev skoven plantet af børn fra Jennumparkens Fritidshjem.

Skoven skal være med til at nedbringe CO2 i luften, beskytte det lokale drikkevand og minde os alle sammen om de 17 verdensmål.

Jennumparkens Fritidshjem har i samarbejde med Nørrevangsskolen, Fritidshjemmet Glentevej, KFUM's institutioner i området, herunder Solgården, sat fokus på FN's verdensmål.

Fritidshjemmet arbejder for eksempel med målet land og by og målet om bæredygtige byer. Juniorklubben lavede i foråret gaveæsker af genbrugsmaterialer, som er blevet solgt i den lokale Føtex. Pengene er gået til at købe træer, der nu er plantet på Nordre Fælled. Her har Skov- og Naturstyrelsen doneret et stykke jord til formålet.

Skoven er 55 meter i diameter med en lysning i midten.

- Jennumparkens Fritidshjem bliver nødt til at gå foran. Det er vigtigt, at give vores børn nogle gode vaner og lærer dem om vigtigheden af at passe på vores klode. Også vores personale og forældre skal kende til verdensmålene og vide, hvordan de kan være med til at gøre en forskel, lyder det fra institutionsleder Birgitte Sørensen.

Projektet er støttet af Føtex Mariagervej, Silvan Lucernevej og Bysekretariatet på Flyvervej, der alle har doneret træer. Desuden har XL Byg i Vorup doneret fem spader til plantningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Bekymring hos Cold Hand Winery: Ny grusgrav kan smadre blomstrende turistmagnet

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce