Annonce
Randers

Randers får VM i schæferhunde igen i 2022: - Nu får vi megatravlt, lyder det fra hundefolket

VM for schæferhunde vender tilbage til Randers i 2022. Det skulle have været i Finland, men intern uro i schæferhundekredse i landet betød, at værtsnationen meldte fra. Nu kommer det til Randers i stedet for. Arkivfoto: Annelene Petersen
VM i brugshunde-discipliner for schæferhunde vender tilbage til Randers for tredje gang. - Finland er lige sprunget fra, og så lagde vi billet ind og fik det. Man syntes, at vi klarede det så godt i 2018, lyder det fra Poul Meineche Hansen. Sidst var der deltagelse af 65 nationer, og arrangementet omsatte for 6,7 millioner kroner.

Randers: Intern uro i schæferhundekredse i Finland fik landet til at springe fra som vært for VM i schæferhunde i 2022, og Schæferhundeklubben Danmark var ikke sen til at tilbyde sig i stedet for.

- Vi har jo prøvet det før i Randers ad to omgange, og vi synes, at det er gået godt, og det synes man åbenbart også i resten af schæferhunde-verdenen, for vi fik det, lyder det fra Poul Meineche Hansen, der i 2018 var PR-mand for VM'et.

- Vi har endnu ikke fordelt jobbene, og vi skal også først have nedsat grupper, men mon ikke jeg kommer til at stå for PR igen, lyder det fra Poul Meineche, der ikke kunne vente med at afsløre nyheden.

Annonce

- Vi har faktisk ikke fastsat datoen endnu, det kommer til at være enten uge 42 eller uge 43. Vi har dog allieret os med stadion og med Eventsekretariatet og fået grønt lys, men nu får vi megatravlt med alt det andet, siger han.

Tre discipliner

Der skal dystes i de tre discipliner for brugshunde, der benævnes Gruppe A, B og C, der henholdsvist er sporarbejde, lydighed og forsvar.

I 2018 deltog cirka 150 hunde i brugshunde-VM'et, mens der deltog 220 hunde i hundeudstillingen.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé at kombinere det. Ofte er et ægtepar med schæferhunde interesseret i begge dele, hvor manden går op i brugshundearbejdet og konen i udstilling, for eksempel. Derfor giver det god mening at tilbyde begge dele, siger han.

Selv om der ligger en god drejebog for, hvordan sådan en stor begivenhed skal afvikles, så er der huller, der skal udfyldes til 2022, lyder det fra hundefolket.

- Vi havde ikke styr på, hvem der kom ind, så derfor gik vi glip af entre-indtægter. Det skal vi have set på. Og så havde vi også agility i 2018, og det var ikke en særlig god forretning for os. Det kostede for meget, så det kommer ikke næste år, siger Poul Meineche.

Poul Meineche er stadig med i schæferhundearbejdet og har da også selv hund endnu. Her ses han i rødt. Arkivfoto: Axel Schütt

- Jeg ved, at formanden for Schæferhundeklubben i Danmark, Vivi Gilsager, også har talt om at få VM i spor hertil, men det synes jeg til gengæld ikke så godt om. Det foregår jo uden for byen, på markerne, så det får Randers ikke så meget nytte af. Og et sporsøg skal være et par kilometer langt og forestil dig så 30 af dem, det er jo helt uoverskueligt, lyder det fra Poul Meineche.

Annonce

Guld værd for byen

I 2018 blev VM'et beregnet til at være guld værd for byen. Der blev omsat for 6,7 millioner kroner i byen, hvor der blev sovet, spist, shoppet og hygget.

Dog er der slet ikke nok overnatningsmuligheder i Randers, når rykind fra op mod 65 nationer sker. Oplandet som Djursland, Hobro, Viborg, Aarhus, Skanderborg og Silkeborg blev i 2018 støvsuget for overnatning til den store begivenhed, da to- og firbenede deltagere skulle være her i en hel uge.

- Til gengæld er der kommet  mange flere restauranter til siden sidst, siger Poul Meineche.

Sidste gang var der i øvrigt en del udfordringer med manglende parkeringspladser, hvor biler med dyre hundetrailere og campingbusser havde svært ved at finde plads tæt på stadion, oplyser han.

- Det håber jeg er blevet bedre med anlægget af de nye parkeringspladser ved stadion, siger Poul Meineche.

150 hunde fra 65 nationer dystede mod hinanden i 2018, da Randers var vært for VM for schæfere. Arkivfoto: Annelene Petersen

Og så er der en ting, som han håber, VM'et i 2022 slipper for. Kidnapning af de dyre brugshunde, der nemt kan repræsentere en værdi af 100.000 kroner, når de er veltrænede.

- Åh, lad være med at sige det. Det håber jeg godt nok, at vi undgår denne gang, lyder det fra Poul Meineche.

Den belgiske malinois Hector, som blev brugt til at træne schæferhunde, blev kidnappet ved VM for schæferhunde i 2018. Det var en dramatisk hændelse, der skabte utryghed for de andre deltagere ved VM'et. Heldigvis fik hundekidnapningen en lykkelig udgang, og Hector blev leveret tilbage til sin amerikanske ejer. Privatfoto

Hector, en belgisk hund af racen malinois fra det amerikanske landshold, der blev brugt til at træne schæferhunde, blev kidnappet fra en bil, der holdt på parkeringspladsen ved Årslev Kro. Det endte med, at den amerikanske ejer betalte 20.000 kroner for at få hunden udleveret af mænd med elefanthuer. To 18-årige mænd fra Brabrand blev senere sigtet i sagen.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce