Annonce
Randers FC

Randers FC-anfører inden Hobro-gensyn: Vi vil gerne have bolden lidt mere ved jorden

Erik Marxen forventer, at der igen venter et opgør mod Hobro med mange fysiske dueller. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers FC-lejren har genset 2-1-sejren over Hobro og fundet flere gode sekvenser, som de vil tage med ind til fredagens gensyn med lokalrivalerne. Erik Marxen håber dog, at randrusianerne er i stand til at bevare bolden lidt mere langs græsset.

Randers: Både Randers FC og Hobro er kendte for at tage fra i de fysiske dueller, hvilket kampen i Hobro også bar præg af i søndags.

Men ifølge Erik Marxen har Randers FC-lejren genset andet end blot vundne dueller i ugens videoevaluering af 2-1-sejren mod rivalerne, som igen er modstanderen fredag eftermiddag.

- Selvfølgelig er der mange dueller og nærkampe, men jeg synes også, at vi har nogle gode sekvenser, hvor vi spiller os godt ud af deres pres og kommer til muligheder, fortæller Erik Marxen, der ikke køber præmissen om, at det udelukkende var en slåskamp på DS Arena.

- Jeg tror lidt, det er noget, som folk har bestemt sig for at sige på forhånd, når Randers FC og Hobro mødes. Men når det er sagt, så skal spille på en noget bedre bane fredag, som kan hjælpe os til at holde bolden lidt mere ved jorden, for det vil vi rigtig gerne, fortæller han.

Anføreren forventer, at det igen bliver en kamp med mange fysiske dueller, men han ser gerne, at randrusianerne kan minimere antallet af andenbolde.

- Hvis der kommer færre andenbolde, er det fordi, vi lykkes med at holde den lidt mere ved græsset, men jeg kan ikke garantere, at det bliver sådan. Hvis Hobro fokuserer på at slås i dueller hele tiden, så bliver det en duel-kamp, og den krig er vi også klar til, siger Erik Marxen.

Annonce

Randers FC - Hobro IK

Kampstart: Fredag klokken 16 på Cepheus Park.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

TV: Eurosport 2.

Dommer: Morten Krogh.

Karantæne: Jonas Bager.

Forventet Randers FC-opstilling: Patrik Carlgren - Kevin Conboy, Erik Marxen, Kasper Enghardt, Johnny Thomsen - Saba Lobjanidze, André Rømer, Nicolai Poulsen, Bjørn Kopplin - Marvin Egho, Emil Riis.

Skadet: Simon Graves Jensen, Mads Aaquist og Mikkel Kallesøe.

Fokus på motivation

Mens Hobro spiller for livet i Superligaen, spiller Randers FC for at holde AaB bag sig i toppen af puljen, og deri bør der ifølge Randers FC-anføreren være rigeligt motivation, selv om kampene aktuelt ikke handler om liv og død som i sidste sæson.

- Førstepladsen skal være motivation. Der er en god sum penge til klubben, hvis det lykkes, men derudover er der også lidt fordele i det videre forløb. Vi undgår i første omgang AGF, som på papiret er den sværeste modstander i den anden pulje, og derudover får vi også lov til slutte på hjemmebane, hvilket er en fordel, forklarer Marxen, der ikke lægger skjul på, at der har været flere motivationssnakke end vanligt på Viborgvej.

Specielt i ugen efter 1-1-kampen mod Vendsyssel blev der talt om indsats og indstilling.

- De sidste procenter kommer ikke af sig selv, som de gjorde sidste år, da vi kæmpede for livet. Nu er vi nødt til at italesætte det mere over for hinanden, fordi folk skal ikke kunne se på hverken vores indsats eller indstilling, at det på papiret ikke er en kamp om liv og død, fortæller Erik Marxen.

Du er med andre ord ikke bekymret for, at I kan ramme det rigtige spændingsniveau, når det bliver vind eller forsvind i playoff-kampene?

- Nej, det er jeg slet ikke nervøs for. Vi havde lige en enkelt kamp mod Vendsyssel, hvor vi ikke ramte niveauet, men vi går ikke og luller os selv i søvn. Jeg tænker mere, at det bliver et spørgsmål om ikke at blive overtændt, fordi det på det tidspunkt kommer til at smage af lidt mere, end det gør nu, siger anføreren.

Kampen mod Hobro fløjtes i gang fredag klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Allingåbro

Brand i maskinhus

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce