Annonce
Randers FC

Randers FC blæser til angreb: - Vi skal nok score minimum et mål

Randers FC tog første stik mod OB med en sejr på 2-1, og holdet jagter flere scoringer i søndagens kamp i Odense. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers FC har en føring i baghånden til søndagens returopgør mod OB, men holdet tager ikke til Odense for at fedte et avancement i Europa Playoff hjem, lyder det fra Thomas Thomasberg og André Rømer.

Randers: 55-45 eller 51-49.

André Rømer og Thomas Thomasberg er meget enige, når de skal vurdere Randers FC's chancer for at gå videre i Europa Playoff, når de søndag møder OB.

Med en hjemmebanesejr på 2-1 i rygsækken har kronjyderne en lille fordel, men alt er fortsat åbent inden returopgøret, lyder det.

Annonce

Men tager man for en stund de helt analytiske statistikbriller på, tipper vægtskålen i de stribedes favør.


Vi må ikke tænke, at vi er videre ved 0-0 og forsvare det. Det ville være tåbeligt. I de her kampe kan det hele tiden skifte, hvem der går videre. Der skal vi gøre vores forudsætninger bedre, og det gør vi ved at score mål.

Thomas Thomasberg, cheftræner i Randers FC


Randers FC har ikke vundet i de seneste syv forsøg på Fyn. Faktisk har kronjyderne tabt seks ud af de syv kampe, så en pessimistisk fan eller to vil måske tænke, hvorfor det skulle være anderledes søndag?

- Vi er bedre rustet til det. Vi var langt bedre end OB i den første kamp og kunne med lidt mere skarphed på den sidste tredjedel også have scoret flere mål. Jeg er rimelig overbevist om, at vi nok skal score minimum et mål, så det gælder om at holde Odense fra chancer. De har mange dygtige individualister, men jeg føler, at vi er bedre som hold, lyder svaret på det spørgsmål fra André Rømer.

Forventer andet OB

Det er nemmere sagt end gjort. For OB har noget at revanchere efter at have overladt alt for meget initiativ til Randers FC i det første opgør. 60-40 lød boldbesiddelsen lige knap og nap i den kamp.

- Det var lidt uhørt. Det tror jeg ikke, at man som OB-spiller synes særlig godt om. De vil helt sikkert frem og se, om de kan dominere os på bolden og lægge et presspil. De er jo tvunget til at få fat i bolden noget hurtigere, siger Thomas Thomasberg.

Derfor er truppen også forberedt på et anderledes kampbillede end for en uge siden.

Få nyhedsbrev om Randers FC

Gå ikke glip af nyt om Randers FC.

Vi har et nyhedsbrev til dig, der vil vide, hvad der sker i din klub, på og uden for banen, før, under og efter kampene.

Gå ind på www.amtsavisen.dk/nyhedsbrev og tilmeld dig Randers FC-nyhedsbrevet.

- I perioder kommer vi til at blive presset lidt lavt, og der skal vi være dygtige til at løbe de sure meter og være aggressive, når de forsøger at spille mellem os. Vi skal se, om vi kan stresse dem og bruge vores fysik, for der er vi stærkere end dem, siger Andre Rømer.

- Vi så sidst, at vi kunne ramme dem på dødbolde. Der skal vi være skarpe igen. Vi går som altid efter at vinde og score det første mål. det kræver, at vi selv rammer niveau, når vi er på bolden. Vi skal være dygtige til at tage vare på den, for ellers kan det blive en lang kamp, tilføjer midtbanespilleren.

Annonce

Parkerer ikke bussen

Og så er vi tilbage ved, at intet er afgjort endnu. En føring på ét mål kan jo sagtens blive hentet igen - især når fynboerne formåede at lave et vigtigt udebanemål.

1-0 til hjemmeholdet, og Randers FC er på sommerferie. Omvendt kan et randrusiansk mål sætte OB under pres, så spillerbussen kører ikke til Nature Energy Park for at blive parkeret i eget felt.

- Vi har ikke været gode nok i år, når vi har stået lavt, hvor vi har indkasseret for mange mål i organiseret spil. Vi har godt nok været fornuftige til at true modstanderne på omstillinger, men vores force har rent faktisk været at kunne lægge et ordentligt presspil og stå længere væk fra eget felt i stedet for bare at stå og forsvare, siger Thomas Thomasberg.

- Så vi må ikke tænke, at vi er videre ved 0-0 og forsvare det. Det ville være tåbeligt. I de her kampe kan det hele tiden skifte, hvem der går videre. Der skal vi gøre vores forudsætninger bedre, og det gør vi ved at score mål, tilføjer Randers FC's cheftræner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce