Annonce
Randers FC

Randers FC er gået en halv stjerne frem

Talentudviklingen i Randers FC er af DBU rangeret som nummer ti i Danmark. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
FC Nordsjælland scorer topkarakter hos DBU som talentfabrik. Også i Randers FC kan de glæde sig over fremgang.

Randers: FC Nordsjælland er den bedste fodboldklub i Danmark, når det kommer til talentarbejde.

Superligaklubben ligger i år alene i toppen af Dansk Boldspil-Unions (DBU) licenssystem, der er en rangering af klubbernes evne til at arbejde med og udvikle talenter. FCN har fået topkarakteren fem stjerner.

Randers FC får i bedømmelsen 3,5 stjerne, hvilket er en forbedring på en halv stjerne i forhold til sidste år. Fremgangen glæder talentchef i Randers FC, Peter Elstrup.

- Jeg er rigtig glad på klubbens vegne. Det er stort for Randers FC at modtage 3,5 stjerner. Vi er mange, der løfter i flok. Alle i ungdomssektoren fortjener stor tak for dette flotte resultat. Vi har skabt en udvikling de sidste to år, hvor vi hele tiden har forbedret os på flere forskellige parametre, siger Peter Elstrup til klubbens hjemmeside.

- Derudover har samarbejdet med alle skolerne, herunder Randers Realskole og Tradium, der står bag Randers ElitesportsCollege, været fortrinligt. Blandt andet har klubben 15 spillere boende på Randers Sports College i øjeblikket, tilføjer Peter Elstrup.

Rangeringen betyder, at Randers FC i næste sæson fortsat er med på landsdækkende liganiveau for U15, U17 og U19.

Annonce

Klubbernes talentarbejde

Dansk Boldspil-Union (DBU) lancerede sidste forår et licenssystem, der er en rangering af adskillige danske fodboldklubbers talentarbejde.

Her kan du se, hvordan DBU i år rangerer klubberne i landets bedste række. Tallet i parentes er klubbens samlede score:

FC Nordsjælland - 5 stjerner (90,89).

FC København - 4,5 stjerner (89,68).

FC Midtjylland - 4,5 stjerner (85,98).

Brøndby - 4,5 stjerner (81,34).

OB - 4 stjerner (74,31).

AaB - 3,5 stjerner (69,53).

AGF - 3,5 stjerner (66,4).

Lyngby - 3,5 stjerner (65,61).

Silkeborg - 3,5 stjerner (64,82).

Randers FC - 3,5 stjerner (64,77).

Esbjerg - 3,5 stjerner (61,49).

Sønderjyske - 3 stjerner (58,29).

AC Horsens - 3 stjerner (57,37).

Hobro - 2 stjerner (36,71).

Mens de 13 andre superligaklubber også indtager de 13 øverste positioner på DBU's liste, ligger Hobro på 23.-pladsen over alle 47 klubber i licenssystemet.

Kilde: DBU.

Suveræne FCN

Når DBU giver fem stjerner, er det fordi, en klub er på "højeste internationale niveau". En karakter, der altså er blevet FC Nordsjælland til del.

- FC Nordsjælland skiller sig særligt ud på deres superligahold, hvor de har mange unge talenter med. De formår at skabe en stærk transition fra talentafdelingen til seniorfodbolden, siger Teddy Pedersen, formand for DBU's Talentudvalg.

Profilerede navne som Mathias Jensen og Andreas Skov Olsen er nogle af de seneste eksempler på FCN-talenter, der bryder igennem og ender med at blive solgt til en større klub i udlandet.

Jensen tog i 2018 turen til spanske Celta Vigo, inden han sidste år blev solgt til engelske Brentford, hvor danske Thomas Frank er træner. Skov Olsen blev sidste sommer solgt til italienske Bologna.

- Vi glæder os naturligvis over anerkendelsen, da vi som klub lægger enormt meget energi og kærlighed i talentudviklingen, siger FCN-sportschef Jan Laursen på klubbens hjemmeside.

- Mange dygtige folk i trænerstaben og i og omkring akademiet og superligatruppen gør en imponerende indsats, og det er en dejlig anerkendelse at få, når man kan se, vi har forbedret og rykket os siden sidste år.

Her delte nordsjællænderne førstepladsen med FC København i DBU's licenssystem. Begge klubber havde 4,5 stjerner.

FCK må nu dele andenpladsen med FC Midtjylland og Brøndby, der ligesom hovedstadsklubben har 4,5 stjerner.

Til næste sæson er yderligere syv danske fodboldklubber blevet en del af licenssystemet, så der nu i alt er 47 klubber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce