Annonce
Randers FC

Randers FC får hjemmebanefordel i pokalturneringen: Danmarksseriehold tvinges til underskud

De randrusianske fodboldfans får mulighed for at følge Randers FC på tætteste hold i næste runde af pokalturneringen, hvor kronjyderne møder Viby IF. Kampen skulle egentlig afvikles i Århus, men af økonomiske og sportslige beslutninger er kampen rykket til Cepheus Park. Foto: Anne Myrup Pedersen
Den kommende pokalkamp mellem Randers FC og Viby IF er blevet rykket til Cepheus Park. Det skyldes, at alle scenarier ville give underskud for danmarksserieholdet, men sportsligt har klubben nemmere ved at stille hold, hvis kampen bliver afviklet i Randers. Entréen til kampen bliver gratis.

FODBOLD: Danmarksserieholdet fra Viby har i denne sæson præsteret flot i Pokalturneringen, hvilket har givet 100.000 kroner og en plads blandt de sidste 16 hold.

I næste runde venter Superliga-mandskabet fra Randers FC, men selvom vibygenserne på papiret har hjemmebanefordel på grund af den laveste rangering, bliver kampen spillet på Cepheus Park i Randers.

For der er ikke lysanlæg på Viby Idrætspark. Derfor var kampen programsat til at blive spillet onsdag den 30. oktober med kampstart klokken 14:00. Langt fra alle spillerne kunne få fri på det aparte tidspunkt, mens indtjeningsmulighederne i entréindtægter også var yderst begrænsede.

At leje et mobilt lysanlæg eller Ceres Park for en aften var muligheder, der var alt for dyre, og så var Randers den sidste mulighed.

- Vi aner ikke, om vejret på det tidspunkt af året har gjort, at vi slet ikke kan spille på banen på Viby Idrætspark, og så ville vi skulle flytte banen til en kunstgræsbane i nærheden.

- Vi ville helst spille på hjemmebane, men spillerne erklærede, at der var en oplevelse i at spille i Randers i stedet, mens vi også har nemmere ved at stille et førstehold, siger Viby IF's formand for fodboldafdelingen, Alex Nørgaard.

Annonce

Hjemmehold på papiret

Viby fortsætter dog som hjemmehold i kampen. Det betyder, at de står for dommerhonoraret, der fra pokalturneringens fjerde runde bliver hjemmeholdets ansvar. Indtil da har det været DBU's ansvar at påsætte en dommer. Jacob Karlsen, der dømte Vibys kamp i 3. runde mod Vanløse, dømte normalt i 2. Division. Til fjerde runde skal det være en Superliga-dommer.

Det medfører, at det med garanti ender med et underskud på kampen.

- Vi beholder titlen som hjemmehold med de rettigheder og forpligtelser, der er. Men så får vi til gengæld også kørselsudgifterne, der jo oprindeligt skulle være gået til Randers. Så det beløb til dommeren, som Divisionsforeningen anslår til at ligge mellem 15.000 og 20.000 bliver opvejet af de cirka 10.000 kroner, vi får i kørselsgodtgørelse, siger Alex Nørgaard.

Underskudsforretningen kunne dog have været endnu dyrere, mener formanden.

- Hvis kampen var blevet spillet i Viby, havde vi blandt andet været nødsaget til at opgradere sikkerheden med vagter og hegn, og det havde entreindtægterne med al sandsynlighed ikke opvejet, når kampen var blevet sat til klokken 14. Vi kan ikke ændre på reglerne. Sådan er vilkårene. Det er godt, vi lige har fået 100.000 kroner, for ellers havde det ikke været sjovt at vide, at kampen gav underskud, siger Alex Nørgaard.

Banen på Cepheus Park er kommunalt drevet ligesom banen i Viby, og i kontrakten mellem Randers FC og Randers Kommune står der præciseret, hvor mange kampe, der må spilles på banen. De to parter er dog blevet enige om, at kampen må spilles på Cepheus Park, hvis entréen er gratis.

- Selvom vi stadig er hjemmehold, har Randers bedt om at blive i deres vante omklædningsrum, og det har vi givet dem lov til, siger Alex Nørgaard.

Kampen er sat til at blive spillet 30. oktober med kampstart klokken 19:00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce