Annonce
Randers FC

Randers FC-fans blæser til fælles kamp: Nu skal der stemning på stadion

Martin Randa Leensbak (th.) og Peer Jensen er henholdsvis formand og næstformand for fangruppen Nordtribunen. De har som deres store mission at skabe bedre stemning til hjemmekampene. Foto: Annelene Petersen
Fangruppen Nordtribunen samarbejder med Randers FC om at få løftet fankulturen og stemningen til hjemmekampene på Cepheus Park Randers.
Annonce

Randers: Nye fangrupperinger, nye idéer og tiltag.

Meget har været forsøgt de senere år for at skabe mere stemning, når Randers FC spiller på hjemmebane. Men endnu har ingen formået at knække koden.

Nu forsøger en fangruppe, der kalder sig Nordtribunen, dog at samle fans på tværs af alder og fraktioner til samlet kamp for at banke stemningen i vejret.

- Vi skal skabe et samlingssted, hvor ti fans fra én gruppering, ti frie fans og ti andre fans stiller sig sammen og er fælles om at skabe bedre stemning. Det bliver for ambitiøst, hvis man starter ud med et mål om at få hele stadion med. Det har vi set før.

- Det handler i stedet om at samle en kerne af fans, som er klar til at samarbejde og stå sammen. Senest oplevede vi mod Sønderjyske, at selv om vi ikke var så mange, så var der alligevel god lyd på, og spillerne virkede begejstrede efter kampen, siger 26-årige Martin Randa Leensbak, der er formand for Nordtribunen.

Selv om der kun var godt 2.000 tilskuere til kampen mod Sønderjyske i søndags, var der god stemning i fanafsnittet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Samarbejde med RFC

Nordtribunen har eksisteret i godt et år, men har i begyndelsen været udfordret med at få skabt den rette organisering af arbejdet i fangruppen.

Men efter et møde 20. november er der valgt en bestyrelse på seks medlemmer, hvor de fire er nye.

Nordtribunen, der i dag tæller omkring 75 medlemmer og har 566 følgere på Facebook, er en uofficiel fangruppe, men de samarbejder med Randers FC.

- Når man blandt fans refererer til de gamle dage, så var det, da vi stod på Marcus-tribunen. Dengang var der mange, der synes, at det fungerede godt. Men så blev vi rykket ned i Nord-kurven, hvor alle var utilfredse med at være, og hvor ingen kunne høre os, fordi stadion er enormt lydisoleret i den ende.

- Siden har det været diskuteret, om fansene skulle flyttes tilbage til den gamle tribune. Men nu bliver vi, hvor vi er, men skal vi for alvor få det til at lyde af noget, så kræver det, at vi bliver flere, og klubben er klar til at bakke os op med gode idéer og tiltag, siger Martin Randa Leensbak.

Annonce

Væk med fordomme

En af de nye i bestyrelsen for Nordtribunen er 56-årige Peer Jensen.

Han er ligesom Martin Randa Leensbak kommet på stadion i mange år.

- Vi skal have gjort op med de fordomme, der måtte være på de øvrige tribuner om, hvad det vil sige at stå nede blandt fansene. Vi er alt fra folk, der har deres egne virksomheder, almindelige lønmodtagere og børn, som synes, at det er sjovt at synge og være til at skabe stemning. Vi skal bare have nogle flere til at stå dernede, siger Peer Jensen.

Annonce

Flere rivalopgør

Nordtribunens formand, Martin Randa Leensbak, håber desuden, at man kan udbrede den stemning, der hersker til kampene mod AGF.

- Vi ved alle, at kampene mod AGF er fede. Folk i Randers elsker de kampe. Men hvorfor er der ikke den samme stemning omkring kampene mod Hobro eller Silkeborg? Vi vil gerne arbejde for, at der kommer en større rivalisering omkring de kampe og håber, at klubben vil bidrage med nogle af de samme drillerier, som er lavet op til AGF-kampene, siger han.

Folkene bag fangruppen er med på, at det bliver et langt og sejt træk, hvis de skal lykkes med deres mål om at løfte fankulturen.

- Det er ikke gjort på et år. Det tager fem år. Det første år er altid sjovt, og man har masser af energi. Derefter bliver det sværere. Men vi har fået sat en bestyrelse sammen nu, som både har en stor spredning i alder og er indstillede på, at vi skal løfte i flok. Så vi er meget begejstrede og tror på det, siger Martin Randa Leensbak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Randers

Buschaufførerne opfordrer: Drop kontanter, luk fordøren og gå ikke i nærheden af chaufføren

Annonce