Annonce
Randers FC

Interview med Kabongo: Derfor vælger han at skifte fra Brøndby til Randers FC

Joel Kabongo kommer til at spille med nummer fire i Randers FC. Pressefoto: Randers FC
Joel Kabongo skifter øjeblikkeligt fra Brøndby til Randers FC, hvor han erklærer sig klar til den knaldhårde konkurrence med Marxen, Piesinger og Graves i det centrale forsvar.

Fodbold:  Det bliver den 23-årige Brøndby-forsvarer, Joel Kabongo, der skal lukke hullet i Randers FC-truppen efter Mathias Nielsen, der tidligere på sommeren skiftede til HB Køge.

Tirsdag offentliggjorde Randers FC, at klubben har indgået en treårig kontrakt med Kabongo, der havde under et halvt år tilbage af sin aftale med Brøndby. De to klubber er blevet enige om en aftale, der betyder, at han kan skifte med øjeblikkelig virkning og allerede i dag slutter sig til Randers FC-truppen.

- Det er rigtig dejligt, at det er faldet på plads, så jeg kan komme i gang med det samme og lære holdet at kende. Der kommer mange kampe i efteråret, og det er superfedt at kunne få lov at komme med klubben ud i Europa, siger Joel Kabongo.

Annonce

Debut mod Randers FC

Allerede inden sommerferien indledte han dialogen med Randers FC, hvor han også har haft samtaler med cheftræner Thomas Thomasberg.

- Randers FC er en stor klub, som altid ligger med, hvor det er sjovt. Det er et stærkt fodboldhold, som går til den i duellerne, men som samtidig også spiller god fodbold med opspil langs jorden. Spillestilen passer godt til mig, vurderer Kabongo.


Jeg har været nødt til at kigge på min egen situation, som er, at jeg har brug for flere kampe, end de har kunnet give mig i Brøndby.

Joel Kabongo, ny Randers FC-spiller


Han fik sin debut for Brøndby i Superligaen tilbage i sommeren 2018 i en udekamp mod netop Randers FC, der endte med en sejr til de blå-gule på 2-0. Han spillede i alt 15 kampe i Superligaen i debutsæsonen, inden han i april 2019 røg ind i en alvorlig knæskade.

Annonce

Ramt af knæskade

Siden er det ikke blevet til Superligakampe for Kabongo, som ikke har kunnet spille sig ind på Brøndby-holdet under Niels Frederiksen, selv om de to ellers kender hinanden fra den fælles fortid som henholdsvis træner og spiller på U21-landsholdet.

- Det var et kæmpe bump på vejen, da jeg blev skadet. Men jeg er kommet fint over det og mærker ikke noget til skaden længere. Jeg har trænet på højt niveau længe. Men træneren og jeg har ikke været helt enige. Jeg havde håbet, at han ville kigge min vej, men omvendt må man også bare konstatere, at spillerne på min position har gjort det godt, og holdet har vundet guld. Men jeg har været nødt til at kigge på min egen situation, som er, at jeg har brug for flere kampe, end de har kunnet give mig i Brøndby, siger Joel Kabongo.

Annonce

Hård konkurrence

Selv ikke det faktum, at Brøndby denne sommer har sagt farvel til Hjörtur Hermansson, Andreas Maxsø og Anthony Jung og lige nu kun har Anton Skipper og Sigurd Rosted tilbage som naturlige valg til centerforsvaret, har fået Joel Kabongo til at tvivle på, at det rigtige for ham var at komme videre.

- Det er rigtigt, at der har været mange udskiftninger i Brøndby, men det er ikke sådan, at jeg har tænkt, at det så ville være bedre for mig at blive. Jeg har fokus på, at jeg gerne ville have mit skifte til Randers FC til at lykkes, siger Kabongo, som dog også er indstillet på, at der skal kæmpes hårdt for spilletiden hos den nye arbejdsgiver, hvor konkurrenterne hedder Erik Marxen, Simon Piesinger og Simon Graves

- Jeg er helt med på, at der også er superhård kamp om pladserne i Randers FC. Men jeg tror på, at Randers FC kan være med til at løfte mit niveau. Der er et stærkt træningsmiljø, hvilket jeg vægter højt, og så er det klart, at jeg lige skal finde mig til rette og lære holdet at kende. Men så kommer jeg også med 100 i timen, siger Joel Kabongo.

Joel Kabongo er oprindelig fra Albertslund og kom allerede som ungdomsspiller til Brøndby, hvor han har spillet de seneste ti år. Han er noteret for fem U21-landskampe.

Det er ikke offentliggjort, hvad Randers FC har skullet betale for at få Kabongo før kontraktudløb.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce